Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. januára 2018, 19:11
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Predstaviteľka mutantky Jean Grey sľubuje, že X-Men: Dark Phoenix bude temnou a drsnou komiksovou drámou, ktorá spôsobí revolúciu v žánri

FILMY A SERIÁLY X-MEN DARK PHOENIX
Uložiť Uložené

Sophie Turner sa v nedávnom rozhovore vyjadrila nielen na adresu debutujúceho režiséra Simona Kinberga, ale aj ohľadom príbehu nadchádzajúcej snímky X-Men: Dark Phoenix.

Očakávanej komiksovke X-Men: Dark Phoenix sme sa naposledy venovali iba pred niekoľkými málo týždňami, keď sme vám priblížili zámer Simona Kinberga (producent väčšiny X-Men filmov a debutujúci režisér) zamerať sa vo filme najmä na ženské postavy, ako napríklad Jean Grey, Mystique či záporáčku v podaní Jessicy Chastain.

Sophie Turner, teda herecká predstaviteľka ústrednej hrdinky, ktorá pri tomto rozhodnutí rozhodne neskrývala nadšenie, sa však v nedávnom rozhovore pre magazín Empire o celej veci rozpovedala trochu viac. Okrem chvály na adresu samotného Kinberga sa totiž vyjadrila aj ohľadom nadchádzajúceho filmu a vypustila niekoľko naozaj odvážnych slov. Koniec koncov, presvedčte sa sami.

Predstaviteľka mutantky Jean Grey sľubuje, že X-Men: Dark Phoenix bude temnou a drsnou komiksovou drámou, ktorá spôsobí revolúciu v žánri
Zdroj: 20th Century Fox

Simon bol mozgom X-Men filmov roky a je vzrušujúce, že niekto znalý látky povstal, prebral oťaže nad sériou a chopil sa réžie snímky podľa svojich predstáv. Musím povedať, že je jedným z najlepších režisérov, s akými som kedy pracovala. Zapálený pre vec a otvorený spolupráci.

Odporúčané
Dark Phoenix sa pretáčalo kvôli Skrullom. S mimozemšťanmi ich však predbehla Captain Marvel Dark Phoenix sa pretáčalo kvôli Skrullom. S mimozemšťanmi ich však predbehla Captain Marvel 13. júna 2019, 13:56

Herečka Kinbergovým schopnostiam očividne poriadne verí, čo dala jasne najavo aj v ďalšom priebehu rozhovoru. Snímku opísala ako temnú a drsnú drámu, pričom sľúbila, že X-Men: Dark Phoenix spôsobí revolúciu a ponúkne úplne nový žáner superhrdinských filmov. Ďalej dodala, že projekt aj napriek nejakým tým vesmírnym elementom stále ostane ukotvený pri zemi a bude veľmi osobný:

Keď som dostala scenár, uvedomila som si, že okrem vyrozprávania tohto úžasného superhrdinského príbehu ponúkneme zároveň aj príbeh veľmi osobný. Taký, ktorý si vyžiadal štúdium psychických porúch. Keďže je to akousi hnacou silou príbehu, brala som si inšpiráciu najmä z mnohonásobnej poruchy osobnosti a schizofrénie. Film je totiž o dualite. Temnota i svetlo, v Jean Grey sa nachádza oboje. Ten pocit byť úplne inou osobou a jej boj s ním.

Predstaviteľka mutantky Jean Grey sľubuje, že X-Men: Dark Phoenix bude temnou a drsnou komiksovou drámou, ktorá spôsobí revolúciu v žánri
Zdroj: 20th Century Fox

Temná a osobná snímka z prostredia X-Men možno až príliš pripomína skvelého Logana. Keď si však k tomu všetkému pripočítame aj snahu doručiť poriadny príbeh zameraný na Dark Phoenix/Jean Grey, naše očakávania razom stúpajú. Ako to ale nakoniec dopadne, to zistíme 1. novembra (listopad) 2018, kedy sa táto komiksovka dostane aj do našich kín. Pre viac informácií klikajte sem.

Domov
Zdieľať
Diskusia