Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. decembra 2017, 10:21
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Zabili stovky žralokov a odrezali im plutvy, aby s nimi liečili sexuálne poruchy. V Perzskom zálive objavil Irán prírodnú katastrofu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Iránčania zostali aj napriek zákazu prekvapení.

Ľudstvo dokáže využiť prírodu vo svoj prospech, aj keby malo spôsobiť hotovú katastrofu. Vidina peňazí vie rybárov prinútiť uchýliť sa ku činom, ktoré nemajú na našej planéte miesto, a najnovšie sa o ľudskej povahe presvedčili ľudia v Iráne. V Perzskom zálive boli objavené stovky mŕtvych žralokov, čo by spočiatku mohlo byť pripísané nezvyčajnému prírodnému fenoménu, avšak každučký z nich mal odrezané plutvy a ich bezvládne telá boli následne hodené späť do vody pri ostrove Shif. Vyvraždené žraloky Iránčanov prekvapili ešte o čosi viac práve preto, že krajina v roku 2014 oficiálne zakázala lovenie žralokov, ktoré sa v minulosti viackrát vymklo spod kontroly a prirodzená populácia veľmi rýchlo utrpela výrazné straty, ale zákaz očividne nefungoval pre všetkých. Pri pohľade na stovky mŕtvych žralokov bolo každému jasné, že nemohlo ísť o dielo malej skupinky odvážnych jednotlivcov, ale pravdepodobne o premyslený a systematický čin s vidinou parádneho zisku.

Žraloky doplatili na to, že v oblasti Perzského zálivu ich ľudia aj v dnešnej modernej dobe považujú za zdroj zvláštnych nadpozemských vlastností. Práve žraločie plutvy sa v Iráne a ďalších okolitých štátoch používajú pri liečbe rôznych sexuálnych porúch, čo môže znieť zvláštne, avšak jednotlivé časti zvieracích tiel majú pre ľudí z rôznych častí sveta zaujímavé účinky. Slonovina či rohy nosorožcov sa v Ázii veselo predávajú ako magické liečebné predmety, a tak niet divu, že žraločie plutvy môžu byť v Perzskom zálive považované za nástroje na liečbu erektilnej dysfunkcie. V krajine pritom platí zákon, podľa ktorého je zabitie žraloka potrestané pokutou vo výške 7-tisíc dolárov, a tak ak jedného dňa štátne zložky vypátrajú, kto sa o prírodnú katastrofu postaral, hrozí mu nielen vysoká pokuta, ale aj pobyt vo väzení.


Domov
Zdieľať
Diskusia