Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. novembra 2017, 5:19
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Magická hranica 100 miliárd bola pokorená. Najbohatší muž sveta Jeff Bezos vďaka Amazonu poslal svoj majetok do nepredstaviteľných výšin

ZAUJÍMAVOSTI JEFF BEZOS
Uložiť Uložené

Od začiatku tohto roka narástol jeho majetok kozmickou rýchlosťou.

Majiteľ portálu Amazon za posledné roky šplhal po pomyselnom rebríčku najbohatších ľudí na svete tak efektívne, že pred približne mesiacom konečne preskočil Billa Gatesa a momentálne si užíva chvíle, o ktorých nikto z nás ani len nesníval. Len pred pár hodinami sa mu vďaka nákupnému ošiaľu, ktorý sprevádza obdobie amerického Dňa vďakyvzdania, podarilo prekročiť hranicu 100 miliárd dolárov po prvýkrát v živote. Stále iba 53-ročný podnikateľ vďaka Amazonu dosiahol v jednej chvíli majetok až v hodnote 100,3-miliardy dolárov a v priebehu pár dní tak jeho majetok narástol o úctyhodné 2,4-miliardy. Obdivuhodná cesta na vrchol rebríčka najbohatších ľudí na svete je len podčiarknutá faktom, že Bezos začínal rok 2017 s majetkom v hodnote 65 miliárd dolárov a aj keď nás od roku 2018 delí stále viac ako mesiac, čarovná hranica 100 miliárd bola pokorená.


Odporúčané
Satelitný internet Starlink Elona Muska si už môžeš objednať aj na Slovensku Satelitný internet Starlink Elona Muska si už môžeš objednať aj na Slovensku 23. februára 2021, 14:36

Štatistiky o obrovskom záujme ľudí o zľavy počas nákupného sviatku Black Friday naznačujú, že Bezos spoločne s Amazonom dokázali dokonať revolúciu, pretože po prvýkrát v histórii podľa organizácie National Retail Federation nakupuje viac ľudí na internete ako v kamenných obchodoch. Bezos by sa po dosiahnutí samotného vrcholu chcel v najbližšom období začať sústrediť na rozdávanie svojho majetku na dobročinné účely, pretože keby si Bill Gates nechal všetko iba pre seba, dnes by mal majetok v hodnote viac ako 150 miliárd dolárov. Bezos zatiaľ od roku 2002 rozdal približne 500 miliónov dolárov vo forme akcií Amazonu a v minulosti sa už pýtal aj fanúšikov na Twitteri, ako by mohol svoje peniaze rozumne darovať na účely, ktoré pomôžu posunúť náš svet dopredu.



 

Domov
Zdieľať
Diskusia