Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. októbra 2017, 15:02
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Displeje bez rámikov dostanú aj MacBooky či iPady. Pokochaj sa pohľadom na budúcnosť elektroniky

TECH APPLE MACBOOK
Uložiť Uložené

Akoby vyzerali produkty s logom nahryznutého jabĺčka, keď budú nasledovať iPhone X?

Mnohí z vás si už nepochybne stihli všimnúť, že mobilný priemysel posledné mesiace doslova pobláznil trend s čoraz tenšími rámikmi okolo zobrazovacích panelov. Kombinácia veľkej uhlopriečky a kompaktného tela tak pomaličky, ale isto vytláča z pultov obchodov vizuálne zastaralé zariadenia, ktoré ponúkajú malé uhlopriečky s veľkými telami. 

Všetko začalo čínske Xiaomi ešte počas minulého roka, kedy vyrukovalo s nadčasovým Android smartfónom Mi MIX, čo nasledoval ako Samsung s jeho vlajkovou loďou Galaxy S8, tak aj množstvo ďalších známych mien vrátane Applu. A keďže má toto moderné konštrukčné prevedenie nemalú moc presvedčiť potenciálnych záujemcov ku kúpe, jedného dňa sa z neho bez akýchkoľvek pochýb stane súčasť snáď každého jedného zaužívaného typu spotrebnej elektroniky.

Výnimkou by teda nemali byť ani nadchádzajúce počítače či také tablety, za ktorými stojí výrobca z Kalifornie. Nemecký tech web Curved nám teraz navyše priniesol niekoľko špičkovo spracovaných renderov, vďaka ktorým nám pomôže s vytvorením predstavy, akoby spomínané vizuálne zmeny mohli v neďalekej budúcnosti vyzerať

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Či už teda hovoríme o MacBooku, iMacu alebo iPade, všetky tieto obľúbené zariadenia s najväčšou pravdepodobnosťou čaká osud, akému sa tento rok konečne nevyhli ani iPhony. Samozrejme, jeho súčasťou by mal byť aj kontroverzný výrez, aby tak hardvérovým inžinierom zo spoločnosti Apple zostalo nejaké to miesto pre tradičné senzory alebo selfie kameru, a aby zároveň zachovali jednotnú charakteristickú črtu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia