Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. októbra 2017, 16:28
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Kontroverzný slovenský dokument kritizuje tunajšie pôrodníctvo a vzbudzuje pomerne veľký rozruch. Chceli ho už dokonca aj zakázať

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Režisérka Zuzana Límová si dala za cieľ upriamiť pohľad na slovenské pôrodníctvo a zdravotníctvo vo všeobecnosti. Z upútavky sme teda už vopred neočakávali žiaden príjemný zážitok.

Za týmto rozporuplným dokumentárnym projektom, ktorý sa bez ružových okuliarov pozerá na reálny stav pôrodníctva v našej republike, stojí slovenská režisérka Zuzana Límová. Hodinovú dokumentárnu snímku s názvom Medzi nami si dnes (16. októbra 2017) budete môcť o ôsmej hodine večer pozrieť v Bratislave na festivale Jeden svet. “V našich pôrodniciach sa radosti materstva môžu ľahko premeniť v opak. Izolované od svojich blízkych sa ženy potýkajú s prísnym režimom, osamelosťou a ťažko pochopiteľnými praktikami,” prezradila o svojom filme režisérka.

Po uverejnení traileru, ktorý si môžete pozrieť nižšie, sa tvorcom začala vyhrážať nemocnica i niektorí lekári, pričom žiadali o jeho zastavenie. V súčasnej dobe filmári už niekoľko mesiacov čakajú na oficiálne vyjadrenie nemocnice a ich právneho oddelenia. Režisérka pri práci na filme vychádzala z vlastných negatívnych skúseností s naším zdravotníctvom. Dokument bol natáčaný v bratislavskej Univerzitnej nemocnici, na Kramároch, v Ružinove, aj na Atnolskej. Film sa má údajne premietať aj priamo na ministerstve zdravotníctva, ktoré sa k nemu následne vyjadrí a zaujme stanovisko. Myslíte, že sa vďaka tomuto dokumentu niečo v konečnom dôsledku zmení? 

Before I Met You_official trailer from Selina Becker on Vimeo.

Domov
Zdieľať
Diskusia