Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. augusta 2017, 11:08
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Saudský kráľ minul za mesačnú dovolenku 100 miliónov dolárov. Zobral si so sebou aj 1000 rôznych pracovníkov

ZAUJÍMAVOSTI SAUDSKÁ ARÁBIA
Uložiť Uložené

Kráľovská dovolenka musí byť na úrovni.

Kráľ Saudskej Arábie Salman vždy obľuboval luxus a zážitky, ku ktorým by sa bežný smrteľník len tak ľahko nedostal, čo potvrdil aj cez prebiehajúce leto. Kráľ Salman napriek diplomatickým komplikáciám a nestabilite v regióne Arabského polostrova opustil svoju krajinu a vybral sa na mesačnú dovolenku do svojho obľúbeného letného paláca v Maroku. Na severozápade Maroka neďaleko Tangier sa ukrýva jeho rozľahlá hacienda, kde by si našiel všetko od reštaurácií až po súkromné kúpele a aby nemal žiadny logistický problém a boli mu splnené všetky požiadavky, zobral si so sebou rovno aj približne 1000 zamestnancov. Pracovníci boli ubytovaní v luxusných hotelov po okolí a okrem iného mali na starosti aj 200 áut, ktoré tvorili kráľovskú nepreniknuteľnú flotilu.

Aj keď má saudský kráľ už 81 rokov, na svoju letnú dovolenku sa mimoriadne tešil, pretože za posledný rok si nechal svoje letné marocké sídlo výrazne prestavať a upraviť. Na jeho pozemku pribudlo niekoľko pristávacích plôch pre helikoptéry, obrovský stan s rozmermi ako cirkus a niekoľko úplne nových budov. O bezpečnosť kráľa sa starajú príslušníci marockej kráľovskej stráže a ak by sa čokoľvek stalo, zdravotnú pomoc mu zabezpečí vlastné zdravotnícke stredisko priamo v areáli. Odhaduje sa, že majestátna letná dovolenka musela saudského kráľa stáť okolo 100 miliónov dolárov, čo je úctyhodné aj pri pohľade na štatistiky, pretože len jeden jeho mesačný výlet predstavuje 1,5-percenta celkového marockého príjmu zo zahraničného turizmu.  

Odporúčané
Zarába 5-tisíc eur za hodinu a nosí rozbitý telefón. Sadio Mané je futbalový rekordér, ktorý v detstve pracoval na poli Zarába 5-tisíc eur za hodinu a nosí rozbitý telefón. Sadio Mané je futbalový rekordér, ktorý v detstve pracoval na poli 25. januára 2024, 9:30


Domov
Zdieľať
Diskusia