Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júla 2017, 19:41
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Veterán, ktorý zažil operáciu Dynamo v Dunkirku, si nevie film Christophera Nolana vynachváliť: „Neuveriteľné, ako keby som tam znova bol“

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Dnes už 97-ročný Ken Stury neudržal pri sledovaní Dunkirku slzy a prezradil, čo si o filme myslí.

Počas Operácie Dynamo ešte len 20-ročný Ken Sturdy figuroval ako signalizujúci asistent v námorníctve a zažil kruté obrazy vojny na vlastnej koži. Zúčastnil sa aj Operácie Dynamo, ktorá je ľudom oveľa známejšia aj vďaka Nolanovmu filmu Dunkirk. Práve ten znázorňuje, čo sa na pláži pri francúzskom mestečku pred toľkými desaťročiami stalo a okrem toho, že je snímka naozaj brilantná, dostala sa pod kožu aj Kenovi. Ten mal možnosť vidieť ju na premiére a po jej skončení médiám povedal, že zažil niečo neuveriteľné. 

„Nemyslel som si, že to ešte niekedy uvidím. Akoby som tam znova bol. Nebolo tam veľa dialógov, ale ten film to vôbec nepotreboval. Všetko potrebné povedal skrz vizuál, pritom to bolo tak skutočné. Pri sledovaní filmu som znovu videl svojich kamarátov. Mnohí z nich neskôr zomeli alebo padli do zajatia a následne do koncentračných táborov“.

Celý rozhovor S Kenom, ktorý rozprával aj o iných udalostiach vojny, si môžete pozrieť na tejto stránke. Aké ste mali z Dunkirku pocity vy? Zasiahol vás aj na emocionálnej úrovni?

Domov
Zdieľať
Diskusia