Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júla 2017, 14:36
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Muži by mali ejakulovať aspoň 21-krát mesačne, aby sa chránili pred rakovinou prostaty. Výskum z Harvardu poukazuje na jej pozitívne stránky

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Zdravotné benefity ejakulácie sú jasné.

Zdravotné problémy ovplyvňujúce mužskú prostatu vedia v ľudskom organizme narobiť veľké problémy. Rakovina prostaty patrí medzi čoraz častejšie ochorenia u mužov a to najmä v pokročilejšom veku, avšak výskum z Harvardovej univerzity prišiel s niekoľkými zaujímavými zisteniami o tom, ako sa pred ňou chrániť. Štúdia, ktorá bola publikovaná vo vedeckom žurnále European Urology, poukazuje na to, že ejakulácia dokáže výrazne znížiť riziko rakoviny prostaty, ale nie je jediným faktorom, ktorý na jej stav vplýva pozitívne.

Výskumu sa zúčastnilo až 32-tisíc mužov a práve u mužov, ktorí zaznamenávali vyšší počet ejakulácií ako ich rovesníci, bola pravdepodobnosť vzniku tumorov na prostate nižšia. Výskumníci dokonca odhadli aj počet ejakulácií, ktorý by mal byť pri ochrane pred rakovinou najefektívnejší. U muža dosahujúceho minimálne 21 ejakulácií mesačne je riziko vzniku tumorov až o 33 percent nižšie a aj keď nie je presne známe, ako špecificky ejakulácia vplýva na zdravie prostaty, zrejme jej pomáha s odstraňovaním toxínov. Experti však varujú, že 21 ejakulácií a viac za mesiac nie je jedinou cestou, ako sa pred rakovinou prostaty chrániť, pretože k jej vzniku môžeš predchádzať aj pravidelným cvičením či vyváženým a zdravým jedálničkom, ale aj doplnkami stravy pôsobiciami práve na prostatu.

Muži by mali ejakulovať aspoň 21-krát mesačne, aby sa chránili pred rakovinou prostaty. Výskum z Harvardu poukazuje na jej pozitívne stránky
Zdroj: pinterest
Domov
Zdieľať
Diskusia