Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júna 2017, 16:35
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Ako vznikal Deadpool, prečo Reynolds kývol na ponuku natočiť otrasného Green Lanterna a Deadpoola v X-Men: Origins?

FILMY A SERIÁLY RYAN REYNOLDS
Uložiť Uložené

Reynolds od začiatku vedel, že to nedopadne dobre. Veľa možností však nemal.

Ryan Reynolds si zahral množstvo komiksových postáv. Má za sebou Bladea, účinkovanie v DC aj Marvel (Fox) a pokiaľ sa nemýlim, je jediným hercom, ktorý reštartoval tú istú postavu. A my sme mu za to vďační. Nakoniec, Deadpool bola skvelá komédia s pár originálnymi nápadmi, no a my dúfame, že s príchodom lepšieho režiséra sa dočkáme aj lepšieho filmu a hlavne akčnejších záberov. Čo všetko tomu ale predchádzalo a ako sa človek, ktorého nenávideli za stvárnenie dvoch otrasných komiksových postáv stal miláčikom publika?

Čo sa postavy Wadea Wilsona v X-Men: Origins týka, snímka vznikala počas štrajku scenáristov. Všetky dialógy si tak Reynolds napísal sám. Na začiatku filmu tu teda máme celkom slušný nábeh na Deadpoola, no to, čo sa s ním stalo v na konci, na tom Reynolds nemá žiadne pričinenie. Keď oponoval, štúdio mu oznámilo, že toto je jeho jediná šanca predstaviť ho obecenstvu. Ak to odmieta, nájdu si niekoho iného. Navyše, Reynold postavu hral len na začiatku. Na konci Deadpoola stvárnil kaskadér, ktorého určíte poznáte ako Yuriho Boyku. Scott Adkins sa neskôr vyjadril v zmysle, že si neželá, aby ho jeho fanúšikovia a fanúšikovia Deadpoola spájali s týmto vyobrazením. Jednoducho robil, čo po ňom chcelo štúdio. 

Odporúčané
Najväčšie hollywoodske priateľstvá: The Rock si vraj nevie poriadne vyprať spodnú bielizeň a Matt Damon žil v špine medzi červíkmi Najväčšie hollywoodske priateľstvá: The Rock si vraj nevie poriadne vyprať spodnú bielizeň a Matt Damon žil v špine medzi červíkmi 23. júna 2023, 14:30

Ako vznikal Deadpool, prečo Reynolds kývol na ponuku natočiť otrasného Green Lanterna a Deadpoola v X-Men: Origins?
Zdroj: Fox

Film sa dostal na internet mesiac a pol pred tým, ako ho mali začať hrať kiná a všetci na Deadpoola jednoducho kydali. V štúdiu urýchlene volali Reynoldsovi s tým, že okamžite musia robiť pretáčky a zmeniť celý koniec. Reynolds im dal pocítiť, že ich od začiatku varoval a nebol práve najpríjemnejší. Fox navyše nemalo čas urobiť poriadny oblek a pripraviť scény hodné Deadpoola, a tak mali finálnu časť filmu len upraviť. Keď Reynolds pochopil, že z neho aj tak nespravia komiksovú verziu Deadpoola, povedal im: „Na čo to potom chcete robiť?“

Po X-Men: Origins chcel Ryan Reynolds natočiť Deadpoola tak, aby s ním bol sám spokojný. Od začiatku mu bolo jasné, že postavu z Wolverinovhej sólovky budú všetci nenávidieť a že je príšerná. Fox ale Deadpoola odmietol, a tak šiel Reynolds natočiť pre DC a Warner Green Lanterna. Avšak, už počas natáčania si uvedomil, čo sa z toho filmu vykľuje, a tak začal spolu s Rhettom Reesom a Paulom Wernickom písať scenár pre samostatný počin s Deadpoolom. Reynolds nechcel hrať Green Lanterna. Ešte pred podpísaním zmluvy s Warner prosil Fox o to, aby mu Deadpoola odklepli a bude s nimi do konca života. Tí ho však znova odmietli a Ryan teda nemal na výber. 

Ako vznikal Deadpool, prečo Reynolds kývol na ponuku natočiť otrasného Green Lanterna a Deadpoola v X-Men: Origins?
Zdroj: Fox

„Všetci traja sme boli v byte, ktorý bol zaplatený kvôli natáčaniu Green Lanterna a písali sme v ňom scenár pre konkurenčného Deadpoola. Bál som sa však, že ak s ním niekedy natočia ďalší film, neobsadia mňa. A to hlavne kvôli Green Lanternovi. V prípade, že by šlo o hit, nemohol by som hrať obe postavy, no a v prípade, že by šlo o totálny flop, nenajali by ma už vôbec.“
My už však vieme, že Fox Reynoldsovi veril a najali ho. Neúpsech Green Lanterna a jeho otrasnú kvalitu vníma hlavne ako odzrkadlenie urýchlenej preprodukcie a nedostatku času strávenom pri scenári. Ako množstvo filmov v Hollywoode, aj Lantern bol výrobok na princípe: „Najprv plagát, potom dátum premiéry a následne sa môžeme vrhnúť na scenár“.

Odporúčané
10 najlepších filmov s Ryanom Reynoldsom (Zoznam) 10 najlepších filmov s Ryanom Reynoldsom (Zoznam) 23. októbra 2022, 15:30

Nevedeli, či sa niekedy premení v poriadny film, no postavu milovali natoľko, že si ten scenár jednoducho chceli napísať, a tak sa aj stalo. Po mnohých dohadoch, hádkach, úpravách scenáru (z finálnej verzie scenáru sa ešte odstrihla nákladná akčná scéna - naháňačka na motorkách) a leaknutej test footage (najnovšie odhady tvrdia, že video leakol režisér Tim Miller) sa Fox rozhodlo dať Deadpoolovi zelenú. Fanúšikovia na nich tlačili dlhé roky, scenár bol prakticky hotový a chcelo to už len peniaze. Tých sa nakoniec Tim Miller, scenáristi a Reynolds dočkali, aj keď to bolo menej, než v čo dúfali. Všetko ale klaplo na výbornú, keďže snímka zaznamenala obrovský úspech ako u kritikov, tak divákov a hlavne sa stala najzárobkovejším R-kovým filmom vôbec. 

Ako vznikal Deadpool, prečo Reynolds kývol na ponuku natočiť otrasného Green Lanterna a Deadpoola v X-Men: Origins?
Zdroj: Warner Bros.

Natočiť Deadpoola však nebolo jednoduché. Reynolds prezradil, že všetci súhlasili s jeho víziou a projekt sa podarilo dotlačiť do konca hlavne vďaka individuálnej snahe každého, kto na ňom tak intenzívne pracoval. Problémy nastali aj v postprodukcii, kedy sa mnohí nedokázali zmieriť s istými vecami, no nakoniec spolu všetci (údajne) vychádzali dobre. Také jednoduché to ale nebolo pri druhej časti, ktorú už Tim Miller ako režisér nenatočí. Údajne za to môžu nezhody s Reynoldsom a spol. o smerovaní postavy a veľkoleposti pokračovaní. Reynolds, Reese a Wernick chceli pokračovať v štýle jednotky, zatiaľ čo Miller chcel natočiť o niečo pompéznejší blockbuster. Sú to však len dohady a Reynolds je Millerovi vďačný za to, že sa tak na jeho filme namakal. Viac o jeho odchode nájdete tu a tu. Deadpool 2 dorazí do kín 2. júna 2018 a zrežíruje ho David Leitch. Divákom môže byť známy ako spolurežisér Johna Wicka či pripravovaného akčného thrilleru Atomic Blonde a koordinátor akčných scén v Captain America 2 a 3.

Domov
Zdieľať
Diskusia