Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. marca 2017, 21:33
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Len 4-ročný chlapček zachránil mamu pred smrťou. Prvú pomoc zavolal vďaka asistencii Siri v iPhone

TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Výdobytky modernej doby sú viac ako užitočné.

Z času na čas počujem názory typu, že moderné spotrebiteľské technológie nepatria malým deťom do rúk. Áno, existuje hneď niekoľko pádnych dôvodov, prečo by to tak malo byť, no tie existujú aj pri opačnom tvrdení, podľa ktorého by s nimi mali vedieť narábať ihneď ako to bude možné. Prečo? Aby predsa mohli v kritických situáciach zachrániť život zavolaním sanitky s lekárom, čo sa podarilo iba 4-ročnému chlapcovi zo Spojeného kráľovstva, o čom informoval web appleinsider.com.

Ten po kolapse jeho mamy okamžite zobral do rúk jej iPhone, prostredníctvom odtlačku prsta nehybného tela ho odomkol a potom aktivoval virtuálneho asistenta Siri, ktorého v tej chvíli hlasovým povelom požiadal, aby vytočil telefónne číslo patriace prvej pomoci. Hoci sa celý incident odohral zhruba pred dvomi týždňami, až v týchto dňoch bola zverejnená hlasová nahrávka núdzového hovoru medzi záchranármi a technicky zdatným chlapčekom. Vypočuť si ju môžeš trošku nižšie.

Domov
Zdieľať
Diskusia