Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. marca 2017, 12:52
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Ninja Elijah Wood a depresívna Melanie Lynskey vás pobavia v čiernej komédii I Don't Feel at Home in This World Anymore (Tip na film)

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Netflix prichádza s ďalším vydareným projektom.

Ruth (Melanie Lynskey), zdravotná sestra trpiacia depresiami, sa jedného dňa vráti domov a zistí, že ju niekto vykradol. Vzali jej notebook, antidepresíva a dokonca aj striebro po babičke. Keďže polícia pristupuje k celému prípadu až príliš laxne, Ruth spojí sily s jemne magorským susedom Tonym (Elijah Wood) a rozbieha vlastné pátranie.

Ninja Elijah Wood a depresívna Melanie Lynskey vás pobavia v čiernej komédii I Don't Feel at Home in This World Anymore (Tip na film)
Zdroj: Netflix

Občas nastane situácia, že sa vám do rúk dostane film, o ktorého existencii ste dovtedy ani len netušili. Ako napríklad I Don't Feel at Home in This World Anymore. Táto netflixovská krimi komédia ma spočiatku príliš nelákala. Tušil som skrátka štandardnú a neprekvapivú nezávisláreň. Ale stačilo pár minút a hneď som vedel, že sa mýlim. Debutujúci Macon Blair si za svoju prvotinu odniesol veľkú cenu poroty z festivalu Sundance a za seba dodávam, že zaslúžene. Jeho snímka naozaj začína ako pomerne neurážajúca indie tragikomédia o jednej neobľúbenej introvertke, ale vzápätí sa príbeh začne uberať pomerne nečakanými a hlavne vtipnými cestami. Akoby Blair v mnohom nadväzoval na Coenovcov. Máme tu naivných či podivínskych hlavných hrdinov, ktorí sa každým svojim krokom nechtiac zamotávajú do absurdne nepredvídateľného deja.  

Ninja Elijah Wood a depresívna Melanie Lynskey vás pobavia v čiernej komédii I Don't Feel at Home in This World Anymore (Tip na film)
Zdroj: Netflix

I Don't Feel at Home in This World Anymore herecky stojí hlavne na výbornej dvojici Lynskey/Wood. Večne zamračená Melanie Lynskey, chlastajúca jedno pivo za druhým je sakra sympatická. Obzvlášť v tom, ako postupom času dokáže opäť získať kontrolu nad svojím životom. Ale Elijah Wood si aj tak ukradol celú snímku pre seba. Jeho divný sused a amatérsky ninja je proste na nezaplatenie. Vlastne, vôbec by som sa nehneval, keby práve on bol hlavnou postavou a režisér by ho trochu viac vystrčil do popredia. Blairova prvotina je mimoriadne svižne nakrútená zábava, líznutá miernou absurditou a groteskou. Pokiaľ máte radi Coenovcov a čierny humor, garantujem vám, že si film užijete. V Maconovi Blairovi totiž známi bratia našli viac než schopného a talentovaného pokračovateľa. Jeho ďalšiu kariéru sa nepochybne oplatí pozorne sledovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia