Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. februára 2017, 13:03
Čas čítania 0:00
Ján A.

Juraj Jakubisko začína nakrúcať pokračovanie Perinbaby. Legendárne postavy privedie na plátno vďaka počítačovým efektom

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Po vyše tridsiatich rokoch uvidíme pokračovanie kultovej vianočnej rozprávky.

Režisér Juraj Jakubisko začne už túto sobotu natáčať pokračovanie jednej z najobľúbenejších slovenských rozprávok. Druhá časť okúzľujúceho a nestarnúceho slovenského majstra sa mala začať tvoriť už pred rokom, ale kvôli zlým podmienkam počasia bola odložená až o rok neskôr (a taktiež kvôli nedostatku finančných zdrojov, ale o tom potom). Tradičná vianočná rozprávka Perinbaba z roku 1985 sa začne nakrúcať v Kežmarku, presnejšie pred tamojšou Bazilikou sv. Kríža, kde sa odohrá scéna predvianočného trhu. Táto scéna vytvorí niektorú z úvodných kapitol filmu. Avšak, na dotvorenie nefalšovanej zimnej atmosféry musia použiť umelé zasnežovanie.

„Dej druhej časti nadväzuje na prvú Perinbabu. Rozprávka sa skončila svadobným tancom Alžbetky a Jakubka pred starým mlynom. Dvojka sa začína v starom mlyne, kde Alžbetka dáva svojmu synovi Lukášovi na krk medailón a vypravuje ho do sveta. Pokračovanie rozprávky je o putovaní Lukáša svetom, o hľadaní šťastia a lásky,“ oboznámil verejnosť samotný režisér Juraj Jakubisko.

Záverečná fáza príprav pred prvou klapkou trvala približne dva týždne. V piatok prebehne ešte kostýmová skúška a v sobotu začne samotné nakrúcanie. „Spomedzi asi tisícky už pred rokom prihlásených komparzistov sme si vybrali približne 47 dospelých a 10 detí,“ prehlásila riaditeľka produkčnej spoločnosti Deana Jakubisková. Vo filme uvidíme aj originálnych remeselníkov, ktorí prenesú svoje profesionálne umenie na plátna kín. Môžme sa teda tešiť napríklad na výrobcu kapcov, pernikárku, pomocného kováča a košikára.

Juraj Jakubisko začína nakrúcať pokračovanie Perinbaby. Legendárne postavy privedie na plátno vďaka počítačovým efektom
Zdroj: J&J Jakubisko Film Europe Production

Jakubisko sa taktiež vyjadril aj k predstaviteľkám rolí z predchádzajúceho časti: „Hlavné ženské úlohy budú hrať pôvodné herečky. Jednu z premien Zubatej si zahrá pani Ľudmila Swanová a Perinbabou bude opäť Giulietta Masina. Využijem modernú digitálnu technológiu a spravím zázrak pre diváka, oživím postavy a ich predstaviteľky tak, ako si ich divák zamiloval v prvom príbehu. A tak sa dve nesmrteľné bytosti naozaj stanú nesmrteľnými.“ Vizualizácia postáv Zubatej a Perinbaby bude zrejme zabezpečená pomocou modernej technológie CGI.

 
Hlavnú rolu, ktorou sa stane syn Jakuba a Alžbetky, stvárni slovenský herec Lukáš Frlajs. Producentský tím vyberal titulnú postavu z mnohých adeptov skoro celý rok. „Som úprimne rada, že Lukáš zvíťazil po ročnom náročnom hereckom konkurze, ktorý sa realizoval nielen na Slovensku, ale i v Čechách, a bude hrať Lukáša. Dnes sa už môžem priznať, že som mu držala celý čas palce,“ zverila sa médiám producentka rozprávky.
 
Juraj Jakubisko začína nakrúcať pokračovanie Perinbaby. Legendárne postavy privedie na plátno vďaka počítačovým efektom
Zdroj: Markíza
 

Juraj Jakubisko zároveň zkonštavoval, že natáčanie filmu sa opätovne vráti do podtatranských končín už počas leta. Našu redakciu veľmi zaujíma, ktorý hudobný skladateľ si vezme na starosť hudobnú stránku rozprávky. Taktiež sme zvedaví, ktoré krajiny navštívi filmový štáb pri tvorbe druhej časti. Kultová prvotina sa tvorila v nádherných scenériách európskych krajín, ako Západné Nemecko, Taliansko a Rakúsko. Potešili vás správy o pokračovaní kultovej vianočnej rozprávky?

Juraj Jakubisko začína nakrúcať pokračovanie Perinbaby. Legendárne postavy privedie na plátno vďaka počítačovým efektom
Zdroj: J&J Jakubisko Film Europe Production
Domov
Zdieľať
Diskusia