Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. februára 2017, 13:33
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Najpopulárnejší youtuber PewDiePie stratil miliónovú zmluvu s Disney. Spoločnosti sa nepáčili prejavy antisemitizmu a nacizmu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Maker Studios s Felixom rozviazali spoluprácu.

Najpopulárnejší tvorca na Youtube sa volá Felix Kjellberg a celý svet ho pozná skôr pod prezývkou PewDiePie. Švédsky chlapík si svoju internetovú slávu vybudoval hraním počítačových hier, ale v poslednej dobe od hrania pomaly upúšťal a venoval sa rôznym ďalším typom videí, ktoré ho napokon pripravili o exkluzívnu zmluvu so spoločnosťou Maker Studios. Pred časom sa v médiách objavili senzačné správy o tom, že Disney kúpilo samotného PewDiePiea, ale v skutočnosti si spoločnosť Disney do svojho portfólia zaradila len Maker Studios. Najnovšie správy z vnútorných štruktúr tejto spoločnosti teda hovoria o tom, že zmluva s PewDiePieom bola rozviazaná a aj keď sa Švéd ešte stále nachádza na oficiálnej stránke, je len záležitosťou niekoľkých dní, kým odtiaľ nadobro zmizne.


O miliónový kontrakt pritom Felix prišiel kvôli sérii urážlivých vtipov vo svojich videách. Prvý z nich sa mal objaviť ešte pred niekoľkými mesiacmi a ďalšie už boli o čosi novšie. V jednom z videí Felix skúšal stránku s názvom Fiverr, kde človek môže zaplatiť určitú čiastku a zadať úlohu, ktorú potom ľudia môžu splniť a dostať peniaze. Felix vyskúšal, či bude niekto ochotný napísať na papier „Death to All Jews“, čiže „Smrť všetkým židom“, a odfotiť sa s takýmto nápisom, čo sa podarilo a PewDiePie to zahrnul aj vo videu. Okrem toho sa Disney nepáčilo, že mal na sebe Felix oblečenú uniformu pripomínajúcu oblečenie nacistického vojaka a problémy mu narobila aj veta, že Hitler neurobil vôbec nič zlé.


Samotný tvorca sa vyjadril, že si síce uvedomuje občasnú urážlivosť svojich vtipov, ale podľa neho jeho publikum chápe, že ide výlučne o humor a nikdy sa nechcel nikoho dotknúť. Uvidíme, ako celá situácia dopadne a či sa Disney náhodou nerozhodne svoje rozhodnutie zmeniť, avšak PewDiePie sa vo svete Youtube určite nestratí.

Aktualizácia: PewDiePie stratil aj podporu samotného Youtube, keďže pokračovanie jeho série Scare PewDiePie v rámci platformy Youtube Red bolo zrušené a Felix bol dokonca odstránený spomedzi tvorcov v kategórii Google Preferred, ktorá slúži na jednoduchšiu spoluprácu tvorcov so značkami.

Domov
Zdieľať
Diskusia