Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
8. decembra 2016, 14:11
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Prequelová trilógia ku kultovým Pelíškom prichádza so sľubným prvým trailerom

FILMY A SERIÁLY PELÍŠKY
Uložiť Uložené

Trilógia, ktorá sa pokúsi vyrovnať nedotknuteľnému kultu. Ľahké to mať nebude, ale šancu si určite zaslúži.

Môže to vyzerať ako priehľadné dojenie peňazí z overenej značky, ale výsledok rozhodne nemusí byť márny. Pelíšky pozná snáď každý. Legendárna tragikomédia nás spoľahlivo rozosmieva každý rok, hlavne počas Vianoc. O pripravovanej trilógii, ktorá bude tomuto slávnemu dielu Jana Hřebejka predchádzať, sme sa rozpísali už v auguste. Teraz však dorazil prvý trailer, ktorý vnadí na zaujímavú dobovku, kde určite nebude núdza o humor a emócie. Opäť pri tom bude osvedčené duo Hřebejk a scenárista Petr Jarchovský. V troch príbehoch sa nám predstavia tri rôzne rodiny, ktorých osudy budú rôznymi spôsobmi odkazovať na pôvodný dej Pelíškov.

Prvý diel trilógie Zahradnictví s názvom Rodinný přítel nás zavedie do 40. rokov, do temných časov nacistickej okupácie. Hlavnou postavou je mladý rádiotelegrafista Jindřich (nezabudnuteľný Jiří Kodet z Pelíškov, v tejto verzii si ho zahrá Martin Finger). Druhá časť Dezertér sa zameria na majiteľa kaderníckeho salóna Valentino v Prahe. Predstaví obraz mužov, ktorí sa vrátili z druhej svetovej vojny a opätovne budú konfrontovaní s totalitnou mašinériou. Trilógiu uzavrie tragikomédia Nápadník a porozpráva divákom o tom, ako rodinné vzťahy poznamenala vojna a komunistický prevrat.

Odporúčané
Vianočná filmová anketa v slovenských uliciach: Rozprávky si nejdem, radšej pozerám Smrtonosnú zbraň Vianočná filmová anketa v slovenských uliciach: Rozprávky si nejdem, radšej pozerám Smrtonosnú zbraň 25. decembra 2022, 14:35

V jednotlivých filmoch uvidíme celú plejádu výborných českých hercov, ako napríklad: Aňu Geislerovú, Kláru Melíškovú, Martina Fingera, Gabrielu Míčovú, Davida Novotného, Lenku Krobotovú, Ondřeja Sokola, Jiřího Macháčka, Annu Fialovú a ďalších. Rodinný přítel dorazí do kín 27. apríla 2017 (v Česku) a 11. mája 2017 (na Slovensku), Dezertér sa prihlási 28. septembra 2017 a Nápadník sa o divácku priazeň bude uchádzať 16. novembra 2017. Tí, ktorí milujú pôvodné Pelíšky do kina určite zájdu - keď už pre nič iné, tak len z čírej zvedavosti, či sa táto trilógia dokáže priblížiť nedotknuteľnej klasike.

Domov
Zdieľať
Diskusia