Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. decembra 2016, 10:57
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Pripravte sa na obrovské zmeny. Samsung vybaví smartfón Galaxy S8 displejom cez celú prednú stranu

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Vyzerá to tak, že futuristický Xiaomi MIX niekoho inšpiroval.

Len pred pár dňami vyšlo na svetlo sveta, že high-end smartfón Galaxy S8 prvýkrát v histórii modelového radu juhokórejského výrobcu neponúkne tradičné domovské tlačidlo vo fyzickej podobe, ale len virtuálnu alternatívu zobrazovanú priamo na displeji, a to vrátane podobného biometrického snímača. Dôvod je jednoduchý. Samsung potrebuje zlepšiť svoju konkurencieschopnosť, tak hodlá podľa čerstvých informácií z dôveryhodného webu Bloomberg vybaviť svoju ďalšiu vlajkovú loď, ktoré predstaví koncom februára budúci rok, zobrazovacím panelom cez celú prednú stranu konštrukcie. Taká zmena by sa teda dala vizuálne prirovnať k nedávno odhalenému čínskemu Android smartfónu Xiaomi MIX bez klasického slúchadlá. 

V novom článku na Bloomberg píšu, že detaily pochádzajú od bližšie nešpecifikovaných, no údajne veľmi dobre informovaných ľudí. S najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o niekoho z dodávateľského reťazca spoločnosti Samsung, čiže opäť niekto z Ázie. Je však otázne, ako sa jeho inžinieri popasujú s nahradením alebo presunutím zostávajúceho hardvéru, ako sú napríklad senzory, selfie foťák či slúchadlo na realizáciu hovorov z vrchnej časti zariadenia. Existuje viacero spôsobov, preto môže nastať hneď niekoľko rôznych situácií. Xiaomi napríklad zvolilo ultrazvukový senzor na automatické vypínanie displeja po zdvihnutí prichádzajúceho telefonátu, ktorý integrovali priamo za displej bez rámikov.

Pripravte sa na obrovské zmeny. Samsung vybaví smartfón Galaxy S8 displejom cez celú prednú stranu
Zdroj: www.phonearena.com
Domov
Zdieľať
Diskusia