Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. novembra 2016, 17:17
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Pomohli nové zábery s Jokerom a Harley zvýšiť kvalitu Suicide Squad, alebo sa vám predĺženú verziu filmu neoplatí ani vidieť?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Predĺžená verzia Suicide Squad už koluje na DVD nosičoch. Mali by ste si ju obstarať?

Po ohlásení predĺženej verzie Suicide Squad sme dúfali v aspoň 20-25 minút ďalších záberov. Nakoniec ich však dorazilo len okolo 11 (aj keď sa vám zdá, že je toho o dosť menej), po ktorých máte pocit, že je tam toho stále o dosť viac a stále podstatného, minimálne čo sa linky Joker-Harley Quinn týka. Zvyšné postavy dostali pár sekúnd ďalšieho priestoru, ktorý využíval najlepšie asi Deadshot Willa Smitha, ktorý je azda najlepším článkom filmu aj po druhý raz. Viackrát však Suicide Squad asi neuvidím. Po pozornejšom druhom pozretí som si ešte lepšie uvedomil, aká je tretia tretina nelogická a až smiešne napísaná. Navyše tu máme bezcharakterného, nezaujímavého a nudného záporáka. No proste celé zle.

Pomohli nové zábery s Jokerom a Harley zvýšiť kvalitu Suicide Squad, alebo sa vám predĺženú verziu filmu neoplatí ani vidieť?
Zdroj: Warner Bros./DC

Joker a sexi Harley ma však skutočne bavili, rovnako ako som stále znechutený z Katany. Jej prítomnosť si nevedia vysvetliť ani ázijskí diváci, ktorí po filmoch s tamojšími hercami bažia. Predĺžená verzia nepomohla očistiť snímku od kritiky, objasniť motivácie Enchantress či priniesť logiku do záverečného aktu, ktorý sa udial po barovej scéne. Predĺžila niekoľko scén o pár sekúnd a hlavne ukázala dve krátke scény s Harley a Jokerom, čo je jediný dôvod, prečo by ste po Extended Cut mali siahnuť. Po druhom pozretí by som možno dal filmu ešte menšie hodnotenie, Warner a spol. sa totiž len chceli zavďačiť fanúšikom a dať im viac z obľúbenej dvojky filmu. Stále však platí, že Jokera mali v DCEU predstaviť pri úplne inej príležitosti. Leto ma baví, aj keď asi menej než Nicholson a určite oveľa menej než Ledger. Uvidíme, v akom svetle sa ukáže v ďalšom filme, bola by škoda nepreskúmať túto postavu hlbšie.

Pomohli nové zábery s Jokerom a Harley zvýšiť kvalitu Suicide Squad, alebo sa vám predĺženú verziu filmu neoplatí ani vidieť?
Zdroj: Warner Bros./DC

Ani po extended cut ale nemôžeme povedať, že by šlo o lepší film. Stále platí, že záporáci sú o držku, že záverečný akt je viac-menej hrozný (ach, tie spomaľovačky) a strašne ťahá finálne hodnotenie dole. Okrem jemne pretiahnutého úvodu to totiž bola nadpriemerná komiksovka s množstvom skvelých scén, zaujímavých postáv a úžasného tempa. Ak ste Suicide Squad nevideli v kinách, zaobstarajte si ho na DVD či Blu-ray nosičoch s pridanými scénami, ak ste však mali tú česť s najnovším Ayerovým počinom už na striebornom plátne, obohatiť sa pár ďalšími minútami nemá zmysel. Nedostanete totiž to, čo ste asi očakávali.

Na záver tu máme ďalšie video o scénach, ktoré sa pravdepodobne vystrihli z pôvodného zostrihu. Týmto by sme zároveň chceli ukončiť články o Suicide Squad. Myslíme, že sme sa tejto snímke venovali až-až. 

Domov
Zdieľať
Diskusia