Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. novembra 2016, 20:09
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák Daniel Michalík

Kristian Nairn alias Hodor nám prezradil, aké bolo natáčanie a s akým Slovákom sa spoznal na pľaci Game of Thrones (Rozhovor)

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Na viedenskom Comic Cone sme mali tú česť vyspovedať herca Kristiana Nairna známeho aj ako Hodora z Game of Thrones.

V priebehu dvoch dní, v sobotu a nedeľu 19. až 20. novembra 2016 sa uskutočnil druhý ročník viedenského Comic Conu, na ktorom sme nemohli chýbať a rozhodne sme to ani neoľutovali. Ešte predtým, než pre vás celú udalosť zrekapitulujeme, máme tu pre vás rozhovor s hviezdou Game of Thrones, hercom a DJ-om Kristianom Nairnom aka Hodorom. A keďže vás momentálne asi nič viac nezaujíma, užite si odpovede. 

 

Pokiaľ vieme, Hodor je medzi divákmi celkom populárny. Ako ste zareagovali, keď ste spoznali osud vašej postavy?

Myslím, že mi chvíľu trvalo, kým som sa stotožnil s postavou Hodora. Keď som sa dostavil na pľac a spoznal ostatných hercov, už vtedy som vedel, ako ho zahrám. Podľa mňa je čestný, lojálny a vlastne taký dobrák, ktorého detské chovanie mi prišlo roztomilé. To ho však rozhodne nedržalo pred učinením veľkých skutkov.

Kristian Nairn alias Hodor nám prezradil, aké bolo natáčanie a s akým Slovákom sa spoznal na pľaci Game of Thrones (Rozhovor)
Zdroj: HBO

Ako dlho ste vedeli o Hold the Door zvrate? Tušili niečo aj ostatní herci?

Zistil som to zopár mesiacov pred natáčaním, keď som obdržal telefonát skazy od Davida a Dana (showrunneri Game of Thrones). Všetci máme prístup k rovnakým scénárom, takže o tom vedeli aj ostatní herci. Všetci sme veľmi dobrí v držaní tajomstiev.

 

Aké to bolo pracovať s takými vynikajúcimi hercami a talentovanými tvorcami?

Bol to splnený sen. Keď každý pracuje s vysokým štandardom, vaše povolanie to robí o dosť ľahšie.

Ktoré postavy sú vaše najobľúbenejšie a na druhú stranu, koho považujete za najlepšieho záporáka? Bol to Joffrey, Ramsay alebo niekto úplne odlišný?

Mám rád Brienne, Catelyn Stark, Varysa... vlastne celkom dosť ľudí, keď si to tak zoberiem. A Cersei takisto! No a netuším, či by niekto dokázal prekonať Joffreyho totálne podliactvo. Ramsay bol úplne odlišný, a to v dosť znepokujúcom smere!

Všetci sme si zamilovali spojitosť Hodora s jeho mladším ja a spôsob, akým ho tvorcovia vykreslili. Ste spokojní s Hodorovou srdcervúcou smrťou, alebo by ste si ju predstavili inak?

To vôbec nie. Inak si to ani neviem predstaviť. Veľmi sa mi páčila celá tá spojitosť, ktorá to urobila ešte viac emocionálne.

Kristian Nairn alias Hodor nám prezradil, aké bolo natáčanie a s akým Slovákom sa spoznal na pľaci Game of Thrones (Rozhovor)
Zdroj: HBO

Game of Thrones je známe tým, že divákov ohuruje vskutku často. Ktoré scény či dejové zvraty vás šokovali najviac? 

Myslím, že by bolo nevhodné, keby som povedal "Hold the Door" scéna (smiech). Tým pádom si vyberám Red Wedding. V ten deň sme stratili mnoho skvelých hercov. 

Hodor veľa nehovorí. Jeho jediným slovom je vlastne jeho meno. Ako vyzerali vaše dialógy na papieri? Mali ste v scenári dopísaný význam toho, o čom hovoríte, aby ste do toho mohli vložiť emócie a hrať sa tak s hlasom?

Áno, mal som v scenári nejaké poznámky ohľadom detailného významu mojich replík. Väčšinou to však bolo vzhľadom na obsah celej scény dosť jasné. 

 

Ktorý herec bol na pľaci vašou najväčšou oporou, respektíve najlepším priateľom?

Na pľaci to bol Isaac (Bran), s ktorým som strávil väčšinu času a určite sme sa stali veľmi blízkymi. Považujem ho za svojho malého brata. Mimo natáčania to boli hlavne Daniel Portman, Gemma Whelan a Finn Jones, keďže sme sa dosť často rozprávali. 

Poznáte sa aj so Slovákom Vladom Furdíkom, ktorý sa v Game of Thrones objavil párkrát, pričom naposledy v role Night Kinga?

Nanešťastie som sa kvôli šialenému natáčaniu s ním stretol len raz. Bolo to mimo natáčania. 

 

Kristian Nairn alias Hodor nám prezradil, aké bolo natáčanie a s akým Slovákom sa spoznal na pľaci Game of Thrones (Rozhovor)
Zdroj: HBO

Máte ambície pokračovať v herectve, respektíve, dostali ste už nejaké ponuky?

Mám šťastie, že som tento rok extrémne zaneprázdnený. Už teraz však viem, že inak tomu nebude ani budúci rok.

Spoznávajú vás ľudia na ulici, respektíve na diskotékach? Ako sa k tomu po dlhých rokoch staviate?

Mám viac než dva metre, to vám veľmi v hre na schovávačku nepomôže, takže sa s tým, že ma ľudia všade spoznávajú, stretávam každý deň. Fanúšikovia zo mňa taktiež urobili to, čím dnes som, takže som im nesmierne vďačný. Kým sú ľudia slušní a vedia sa správať, vždy sa s nimi rád stretnem.

 

Koho by ste vy osobne najradšej videli na tróne v poslednej časti seriálu?

Brienne by bola úžasná kráľovná. Westeros si podľa môjho názoru zaslúži niekoho s aspoň štipkou cti!

Myslíte, že každý, kto zomrie na druhej strane The Wall sa stane White Walkerom? (Museli sme to skúsiť)

Myslím, že záleží na tom, ako presne zomrú.

 

Kristian Nairn alias Hodor nám prezradil, aké bolo natáčanie a s akým Slovákom sa spoznal na pľaci Game of Thrones (Rozhovor)
Zdroj: HBO

Viete, čo sa stane v nasledujúcej sérii, alebo si to HBO prísne stráži? Mali ste niekedy problém so scenárom, respektíve s príliš prísnymi bezpečnostnými podmienkami ohľadom spoilerov?

Nie. Našťastie som nikdy nevyzradil žiaden spoiler. Niekedy je to ale naozaj náročné, hlavne, keď z vás ľudia neustále ťahajú nejaké informácie. 

Chceli by ste účinkovať v prípadnom prequeli?

Ak by bola moja rola opodstatnená, neváhal by som.

 

Aké dlhé bolo natáčanie posledných dvoch sérií vo vašom prípade? Pamätáte si na nejaké zaujímavé či vtipné momenty z natáčania?

Vezmime si napríklad Hold the Door scénu. Natočiť niečo také bolo nesmierne komplikované. Dokopy nám to zabralo asi dva týždne, možno dokonca viac. Pracovali sme s množstvom rekvizít, priestorov a špeciálnych efektov. Zbožňujem, keď niečo podobné vidím v celej svojej kráse a výslednom strihu. 

To bude všetko. Ďakujeme za váš čas a rozhovor. Do budúcna vám prajeme len to najlepšie. 

PS: Kristian Nairn bol skutočne ochotný a milý. Nešetril úsmevom a nevyzeralo to, že len kvôli tomu, že je za to platený. Kiežby všetci herci boli k svojim fanúšikom takí náklonní.

 
PS2: Ak sa nestane nič neočakávané, čoskoro vám prinesieme aj rozhovor s Billy Boydom, ktorý v Pánovi prsteňov stvárnil Pippina! :)

Domov
Zdieľať
Diskusia