Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. septembra 2016, 22:15
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

SONY oznámilo novú konzolu Playstation Pro. Je to skutočne nová generácia s nádhernou grafikou a najlepšími hrami?

TECH
Uložiť Uložené

Bude môcť PS PRO konkurovať Xbox Scorpio?

Dnešná press konferencia začala tradične. Na stage dorazil Andrew House a začal hovoriť o konzole PS4, službách Sony, o úžasných hrách a skvelých udalostiach, ktoré dosiahli. Z ničoho nič prišla na rad debata o výkonnejšej grafike, 4K či HDR. Následne sa bez väčšieho rozruchu oznámilo, že nová konzola sa bude volať PlayStation Pro a hneď sa nám aj začali ukazovať prvé zábery z hier hraných na tomto hardwari. Videli sme Watch Dogs 2, For Honor či Spider-Mana pre PS4. Hlavne Spidey ukázal, ako veľmi sa dá na novom hardwari zapracovať na detailoch a textúrach. PS PRO ponúkne vývojárom viac pracovať s detailmi, textúrami, rozlíšením, fyzikou, nasvietením, odrazmi, reakciou predmetov a fyziky v reálnom čase... no proste to bude akýsi krok vpred, hlavne však pôjde o 4K rozlíšenie. Až taký veľký skok, akí sme všetci očakávali, sa nekonal.

SONY oznámilo novú konzolu Playstation Pro. Je to skutočne nová generácia s nádhernou grafikou a najlepšími hrami?

Sony máme radi, no je treba uznať, že sme asi trochu sklamaní. Asi sme len čakali príliš veľa, jednak čo sa hardwaru týka, jednak oznámenia nejakej hry. Snáď nás posadia na zadok nejakým nádherným titulom vyvíjaným špeciálne na PS4 Pro, zatiaľ ale asi väčšina z nás ostáva pri zemi a zrejme novú konzolu ani nekúpi. Vychutnať si všetky jej krásy... na to potrebujete aj televízor, ktorý to zvládne, a taký rozhodne nemá každý z nás. Čo ma však dosť sklamalo, je fakt, že ani PS4 Pro nevyriešilo problém s viditeľnosťou do diaľky. Stále sa to rieši hmlou, čo je dosť smutné. Aby sme sa však rozumeli, tie hry vyzerajú skutočne krásne, no za tých 400 eur to asi nestojí. Správne, PS4 Pro bude stáť 400 eur a na trh sa dostane 10. novembra. 


Až mi je Sony trochu ľúto. Posledné roky Activison valcoval so svojim Call of Duty, a to hlavne čo sa predajov týka, no zdá sa, že tento rok by ich EA s DICE mohli s ich Battlefieldom pokoriť. Som len "internetový pisálek", ale treba sa na to pozrieť triezvymi očami. Call of Duty vyzerá v porovnaní s Battlefield 1 na smiech. Keď už aj The Last of Us z roku 2013 má kvalitnejšie textúry, detaily tváre a mimiku ako takú než hra z roku 2016 hraná na oveľa lepšom hardwari... nuž. Snáď Sony nebude ľutovať, že to tento rok s tou exkluzivitou a spoluprácou neskúsilo s EA. Nádherne však vyzeralo Horizon Zero Down, nový Spidey a v neposlednom rade Mass Effect Andromeda. Vôbec prvé gameplay zábery potešili, skôr ale odprezentovali hardwarové možnosti novej konzoly než možnosti hry ako takej. Potešilo aj pár sekúnd z očakávaného Days Gone. Samozrejme, vylepšenej grafiky sa dočkáme aj u hier, ktoré už vyšli, hovoríme napríklad o tituloch, ako: Deus Ex: Mankind Divided, Uncharted 4, Infamous First Light, Paragon, Shadow of Mordor a Call of Duty: Black Ops 3. Tešiť sa môžeme na lepší framerate či rozlíšenie. A aby sme nezabudli, oznámené bolo aj PS4 Slim, ale o tom každý vedel už dva týždne. Nakoniec, konzola už koluje medzi viacerými ľuďmi po svete. PS4 Slim bude stáť 299 eur/dolárov a na trh sa dostane 16. septembra. 

SONY oznámilo novú konzolu Playstation Pro. Je to skutočne nová generácia s nádhernou grafikou a najlepšími hrami?

PS Pro umožní rýchle zdieľanie dát z vašej klasickej PS4 na nový prístroj, oplýva 1TB pamäte, bude podporovať 4K a vyjde, ako už bolo zmienené vyššie, 10. novembra za 399 dolárov/eur. Dizajn prakticky neprekvapil, keďže prakticky leakol asi týždeň dozadu. To ale neznamená, že by sklamal. Predstavte si klasickú PS4, pridajte jej jedno poschode a máte tu medzigeneračný pokrok. Viac technických špecifikácií bohužiaľ nemáme k dispozícii. Čo hovoríte na túto novú technológiu? 

Nižšie sa môžete pozrieť na celú press konferenciu

Domov
Zdieľať
Diskusia