Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. septembra 2016, 10:54
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Vodeodolnosť, krajší displej a bez 3.5 mm jacku. Poznáme výbavu iPhone 7 deň pred predstavením?

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Technologické kuloáre odhalili ďalšie pikošky. Čo je nové?

Či už sa to niekomu páči alebo nie, internet je posledné týždne doslova preplnený špekuláciami a dohadmi o nadchádzajúcej generácii slávneho iPhonu. Niekto tvrdí, že Apple tentokrát posunie technologické hranice, niekto zase, že iPhone 7 bude posledný klinček do rakvy. Nie, nebudeme sa tu baviť o histórii a budúcnosti kalifornského giganta, ale o ďalších informáciách, ktoré nám ako potvrdzujú to, čo sme o novinke už vedeli, tak aj prezrádzajú ďalšie zaujímavosti.

Podľa ostrieľaných Apple analytikov môžeme s pomerne veľkou pravdepodobnosťou očakávať staro-nový dizajn s menším počtom plastových pásikov a v útrobách zase výkonný čipset A10 od taiwanského dodávateľa TSMC. Rovnako spomenuli pokročilejšiu zobrazovaciu technológiu, ktorá by mala zabezpečiť pestrejšie podanie farieb, čo je pochopiteľné, keďže v ponuke nechýbajú ani vynovené fotoaparáty. Taktiež budeme musieť zabudnúť na zaužívaný spôsob pripájania audio príslušenstva, pretože je vraj po 3.5 milimetrovom jacku. Ako alternatíva poslúži buď Lightning port, respektíve k nemu pripojená redukcia alebo bezdrôtový Bluetooth.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Konštrukčné zmeny majú zahŕňať veľkú zmenu Home buttonu pod displejom. Mechanické prevedenie údajne nahradí modernejšie, dotykové riešenie obohatené 3D Touch, kde by mala príjemná vibračná odozva simulovať mechanickú spätnú väzbu pri stláčaní. Takéto zmeny sú podľa dostupných informácií potrebné, aby mohlo Apple garantovať vyššiu odolnosť pred negatívnym účinkom tekutín. S certifikáciou IPX7 vydrží iPhone 7 a iPhone 7 Plus 30 minút približne 1 meter pod hladinou. IP68 zo Samsung Galaxy S7 to síce nie je, ale rozhodne lepšie ako vôbec nič. Analytici navyše potvrdili aj dve nové farebné prevedenia. Jedno je Piano Black, druhé Dark Black a súčasné Space Grey pre zmenu zrušia.

Vľavo jedna z dvoch čerstvých farieb, vpravo Dark Blue, ktorá v infe od analytikov nefiguruje

Vodeodolnosť, krajší displej a bez 3.5 mm jacku. Poznáme výbavu iPhone 7 deň pred predstavením?
Zdroj: www.martinhajek.com

Staršie špekulácie predpokladali príchod zaobleného displeja v štýle Galaxy S7 edge, 
dnes je niečo také naozaj nepravdepodobné

Vodeodolnosť, krajší displej a bez 3.5 mm jacku. Poznáme výbavu iPhone 7 deň pred predstavením?
Zdroj: www.martinhajek.com

V útrobách tiká očakávaný nástupca čipsetu A9, ktorý tentokrát vyrobí iba jeden dodávateľ. Samsung ale asi určite nie. Nedávno sa nám vďaka benchmark aplikáciam odhalilo i výkonové zlepšenie oproti predchodcovi. Model A10 v single-core teste dokonca rozdrvil súčasné high-end čipsety z Android smartfónov. Minuloročná generácia disponovala taktom 1.85 GHz, tohtoročná vraj dostane až 2.4 GHz. Veľkosť operačnej pamäte v 5.5-palcovom prevedení iOS smartfónu porastie z 2 na 3 GB a na výber dostaneme okrem 32 či 128 verzií ešte 256 GB prevedenie. Nechajme sa teda prekvapiť.

Nový dual-lens fotoaparát (širokouhlý a takzvaný "telephoto" fotoaparát) poskytne iPhone 7 Plus nadštandardné možnosti. Hardvérová kombinácia má pozostávať z dvoch 12 MPx foto senzorov na zadnej strane konštrukcie, čo prinesie optický zoom alebo refocus po stlačení spúšte. Jeden z dvojice dostane ešte optickú stabilizáciu obrazu a 6P optiku. Informácie z kuloárov hovoria aj o reálnejšom LED blesku z dvoch mierne odlišných "teplých" a dvoch "chladných" svetiel. Optikou stabilizáciou obohatia i fyzicky väčší fotoaparát klasického iPhone.

Odporúčané
Vybíja sa tvoj MacBook príliš rýchlo? Vďaka týmto 6 tipom ti batéria vydrží dlhšie Vybíja sa tvoj MacBook príliš rýchlo? Vďaka týmto 6 tipom ti batéria vydrží dlhšie 14. januára 2024, 9:00

Predstavenie iPhone 7 a 5.5-verzie prebehne zajtra (7.9.) o siedmej večer nášho času. Tí, čo majú zariadenie od Apple môžu sledovať livestream priamo z tlačovej konferencie. A tým, ktorí používajú PC stačí otvoriť internetový prehliadač Edge.

Domov
Zdieľať
Diskusia