Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
30. augusta 2016, 15:27
Čas čítania 0:00
Miroslav K.

Vo veku 83 rokov nás navždy opustil herec Gene Wilder

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Známy komediant, ktorého tvár sa stala skrz meme obrázky omnoho populárnejšia, ako by ktokoľvek čakal, odišiel do hereckého neba.

Smutný rok pre slovenskú i svetovú kinematografiu. Staršia, kvalitná generácia hercov pomaly odchádza z tohto sveta. no dôstojne ju začína nahrádzať nová. Ako sme vás informovali už včera na našom instagrame, do hereckého neba navždy odišiel veľký herec, populárna tvár meme obrázkov a tvár detstva staršej generácie, Gene Wilder. Pamätať si ho môžeme ako Willyho Wonku z Továrne na čokoládu (1971) či z Mladého Frankensteina, pre ktorého napísal aj scenár. Práve za ten bol nominovaný na nepremenenú Cenu Akadémie. Často spolupracoval s kolegom Melom Brooksom, ich najúspešnejším počinom boli Producenti (1968), kde za scenár získal Brooks Oscara a Wilder nomináciu za vedľajšiu postavu. Bol večne usmiaty a jeho životným krédom bolo úsmev hlavne rozdávať. Rád a často spieval, my mladší si ho môžeme pamätať napríklad ako líšku z Malého Princa. Ťažko znášal, že Tim Burton do svojej verzie Továrne na čokoládu obsadil do úlohy Wonku Johnnyho Deppa a obvinil ho, že snímku nakrúca len pre peniaze. Na to sa Burton vyjadril, že verziu s ním nikdy nemal veľmi v láske.

Vo veku 83 rokov nás navždy opustil herec Gene Wilder
Zdroj: wikipedia.org

Pred tromi rokmi mu diagnostikovali Alzheimerovu chorobu, ktorú sa dlho pokúšal pred svojimi fanúšikmi tajiť. „On jednoducho nemohol zniesť predstavu, že by na svete bolo o jeden úsmev menej,“ povedal Walker-Pearlman. Začínal na Broadwayi a jeho životná púť sa skončila v Stamforde v štáte Connecticut, práve na komplikácie v dôsledku Alzheimerovej choroby. Nám nezostáva už nič, len poďakovať tomuto hercovi za dielo, ktoré nám tu navždy zachoval. Odpočívajte v pokoji. 

Domov
Zdieľať
Diskusia