Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. marca 2016, 20:21
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Deadpool je najzárobkovejším R-kovým filmom celej histórie! Čoskoro sa stane aj najbohatšou X-Men snímkou

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

A tak sa toho filmu Fox bál, tak sa bál.

Vo Foxe sa teraz len potmehúdsky usmievajú, tľapkajú sa po chrbtoch a hovoria si, že sa báli zbytočne. Spravili ale dobre, že s Deadpoolom počkali. Vydanie v tomto roku bolo správnym rozhodnutím. Pred takými 4 rokmi by jednoducho Ryan Reynolds v červeno-čiernom obleku odháňajúc slepú dôchodkyňu so slovami, že pri masturbácií s miniatúrnou rúčkou bude jeho mužstvo vyzerať obrovsky, určite neuspelo tak veľmi, ako teraz. Už po premiére však bolo každému jasné, že vysoká kvalita, no najmä veľké množstvo humoru, originiality a odvahy tvorcov bude odmenené aj veľkou sumou peňazí. Po mesiaci a pol v kinách sa tak Deadpool stáva najzárobkovejším R-kovým filmom (o 3 milióny prekonal pokračovanie Matrixu), teda filmom, ktorý si maloletí len tak ľahko nepozrú. Momentálne má na konte cez 745 miliónov dolárov. Strašlivý rating, ktorý odháňal producentov, štúdiá i samotných tvorcov od toho, aby svoje projekty natočili pre staršie publikum (myslíme len z ratingového hľadiska) sa počas nasledujúcich rokov môže stať veľkou výhodou, ale to už je téma na inú debatu. Touto cestou chceme Ryanovi Reynoldsovi, scenáristom, režisérovi, propagačnému oddeleniu a Foxu zablahoželať a tešiť sa na pokračovanie. 

PS: Deadpool má momentálne na konte 745 800 160 dolárov a len 2 milióny ho delia aj od prvej priečky najzárobkovejších X-Men filmov. Nepochybne sa tak stane v nasledujúcich dňoch. A čo vy, už ste túto komiksovku videli? Čo na ňu hovoríte? Našu recenziu si môžete prečítať tu. 

Deadpool môže nakopnúť X-Men univerzum azda z každej stránky. Jeho implementovanie do klasických X-Men filmov by, pravdepodobne, nefungovalo, no Fox by nejakú cesto určite našlo. Ak by to však nevyšlo, máme tu pokračovania, spin-offy a v neposlednom rade X-Force. Je to akási marvelovská odnož Suicide Squad, akurát sú to dobráci. Dobráci, ktorí ale nekonajú v rukavičkách a so zlom a gangstermi sa vysporadúvajú po svojom. Základnými členmi sú častokrát Colossus, Deadpool, Cable, Warpath či Psylocke. Správne, po X-Men: Apocalypse ostane Foxu predstaviť už len Cablea, pričom môžu angažovať množstvo iných postáv. Nesmieme zabúdať ani na to, že by to bolo ideálne miesto pre predstavenie nového Wolverina. Nestál by na ňom film a Fox by si odskúšalo, či sadne divákom, pričom môže byť oveľa drsnejší a trhať končatiny, vzhľadom na možné R-kové spracovanie. Fox má jednoducho mnoho možností, pričom väčšinu z nich im umožnil realizovať práve Deadpool, ktorého sa tak veľmi štítili. 

PS: V posledných dňoch sa hlasno hovorí o R-ku aj pre tretieho Wolverina. Nie sme proti, len dúfame, že sa toho teraz nebude chytať každý akčný film. Ako sa správne vyjadril James Gunn (režisér Guardians of the Galaxy), štúdiá naraz začnú preberať Deadpoolov koncept. Nebude to ale originalita a skvelý scenár, len s divákmi začnú zachádzať, akoby boli hlupáci. A to jediné Deadpool neurobil (budeme ho aspoň takto parafrázovať). 

Domov
Zdieľať
Diskusia