Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. mája 2016, 16:08
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

Rozoberanie záhad: Deň, kedy E.T. navštívil Washington D.C. a postavil do pozoru celú americkú obranu

ZAUJÍMAVOSTI UFO USA
Uložiť Uložené

Planý poplach, nezmysel alebo čiastočne skutočný príbeh?

Pamätáte si ešte, kedy bol vydaný posledný diel nášho seriálu o záhadách? Ak nie, tak vám to prezradíme - v novembri minulého roka, čo je dosť dlhá doba, a preto sme si pre vás prichystali ďalšie tajuplné prípady! Opäť pripomíname, že na článok, teda tému si musí každý jeden z vás utvoriť vlastný a jedinečný subjektívny názor, pretože my sa vám snažíme o daných prípadoch vždy iba čo najobjektívnejšie povysvetľovať skutočnosti, no nerobíme žiadne definitívne závery. Poďme teda na ďalší, v poradí už šiesty diel, kde sa tentokrát vrhneme na podobnú tému, akou bola tzv. bitka o Los Angeles, ktorú sme už preberali. Čo sa udialo na oblohe ponad hlavným mestom Spojených štátov amerických 64 rokov dozadu?

Rozoberanie záhad: Deň, kedy E.T. navštívil Washington D.C. a postavil do pozoru celú americkú obranu
Zdroj: abovetopsecret.com

Správy o pozorovaniach UFO sú ohlasované veľmi často, no koľko zo všetkých hlásení má dôveryhodný podklad? Najčastejšie sa stáva, že ľudia spozorujú buď obyčajné lietadlá či iné ľudské stroje, rôzne druhy vtákov a ďalšie veci s jednoduchými vysvetleniami. Najviac hoaxov a neprávd sa už tradičné šíri prostredníctvom videí a fotografií, kedy možnosť, že daný človek zachytil niečo skutočne naozaj ťažko vysvetliteľné je veľmi, ale veľmi malá. To isté platí aj pri priamych pozorovaniach a následných hláseniach - iba mizivé percento zo všetkých oznamov na polícii je skutočne záhadných. Ale v roku 1952 sa nad Washingtonom D.C. udialo niečo, o čom nemôžeme povedať, že išlo iba o ďalšie vymyslené pozorovanie.

Odporúčané
Vojta (Mullet na tripu) prešiel celé USA stopom a bez peňazí: Na odvoz som čakal 14 hodín, v Grand Canyone ku mne prišiel medveď Vojta (Mullet na tripu) prešiel celé USA stopom a bez peňazí: Na odvoz som čakal 14 hodín, v Grand Canyone ku mne prišiel medveď 5. februára 2024, 9:30

Hovorí vám niečo Washington National Airport Sightings alebo 1952 Washington, D.C. UFO incident? Ak nie, pozorne čítajte ďalej. V priebehu dní od 12. až do 29. júla 1952 sa nad hlavným mestom Spojených štátov amerických objavili desiatky neznámych objektov, ktoré nemajú dodnes úplne presvedčivé vysvetlenie. Napríklad 19. júla o 11:40 bolo Edwardom Nugentom spozorovaných sedem neznámych bodiek na radare letiska Washington National Airport. Edward si poznamenal: "Ihneď sme vedeli, že ide o divnú situáciu. Ich pohyby boli absolútne odlišné od tých, aké robia obyčajné lietadlá." Ak si myslíte, že ide o chybu v prístroji, tak sa mýlite, pretože niekoľko následných kontrôl nepreukázalo žiadne vady. O chvíľu na to sa objavili ďalšie objekty. Tie však už smerovali na Biely dom a Kapitol Spojených štátov amerických. V momente keď boli presne nad nimi, zavolal na Andrews Air Force Base, no oni na radaroch nič nemali. Čochvíľa ďalší človek z letiska - William Brady z riadiacej veže - na vlastné oči videl predmet pripomínajúci oranžovú ohnivú guľu, no nevedel ju identifikovať. Akonáhle sa pokúšal upozorniť kolegov, priam neuveriteľnou rýchlosťou vzlietla a zmizla. O pár minút začali oranžové svetlá pozorovať aj ďalší zamestnanci.

Rozoberanie záhad: Deň, kedy E.T. navštívil Washington D.C. a postavil do pozoru celú americkú obranu
Zdroj: drdavidclarke.co.uk

Pozorované objekty počas letu veľakrát a hlavne prudko zmenili dráhu svojho letu, či sa dokonca zastavili. Po uplynutí nejakého času mali bodky na radaroch už obidve letiská. O 5:30 ráno nasledujúceho dňa sa situácia upokojila a na zariadeniach sa už nič nezvyčajné nenachádzalo. Nasledujúce dni sa v miestnych novinách neriešilo nič iné, než nočný incident. Dokonca sa o ňom priamo z novín dozvedel aj Edward J. Ruppelt z Project Blue Book. Ten spolu z ďalšími tímami začal všetko vyšetrovať, a tak sa neoficiálne zhodli, že za záhadnými svetlami mohlo byť nezvyčajné počasie. Možno by sa tomu aj dalo uveriť, no nastal 26. júl a zasa sa začali diať veci. V 8:15 ráno spozorovala letuška z paluby lietadla ďalšie neznáme svetlá a chvíľu na to sa objavili na radaroch letísk ďalšie bodky. Personál zasadol a do vzduchu bola vyslaná tentokrát aj stíhačka.

Tá po prílete na miesto nič nevidela, no na radaroch bodky stále blikali a blikali. Potom sa okolo stroja zjavili akési žiary a začali ho obklopovať. Pilot sa do vysielačky pýtal, čo má robiť, no odpoveďou bolo hromové ticho. O chvíľu sa svetlá stratili, akoby sa nič nestalo. Po polnoci, resp. veľmi skoro ráno 27. júla sa vyšetrovatelia znova snažili získať čo najviac dôkazov a zistiť, o čo ide. Dokonca sa telefonovalo aj do meteorologického strediska, kde im povedali, že za posledné dni bola nad mestom akurát teplotná inverzia, čo nie je nič výnimočné a asi ani nemalo nič spoločné so spomínanými udalosťami. Najpravdepodobnejším vysvetlením boli skutočné lietajúce kovové predmety.

Rozoberanie záhad: Deň, kedy E.T. navštívil Washington D.C. a postavil do pozoru celú americkú obranu
Zdroj: wallpapers.brothersoft.com

29. júla už všetka neznáma aktivita ustála a prezident Harry Truman chcel od kapitána Ruppelta  počuť vysvetlenia, no o čom debatovali nevieme, nakoľko ich rozhovor nebol nijako zaznamenávaný. Gerald Haines z CIA sa dokonca nechal počuť, že prezident Truman a ďalšie vysoko postavené osoby mali isté obavy z obrovského nárastu počtu pozorovaní tajomných objektov. Údajne počas spomínaného obdobia v júli 1952 mali piloti po celom území USA príkaz zostreliť akékoľvek UFO. 29. júla 1952 bola v Pentagone usporiadaná najväčšia tlačová konferencia od čias druhej svetovej vojny zaoberajúca sa nami rozoberanými udalosťami.

Po dlhej debate vyplynulo, že podľa oficiálnych vysvetlení mala všetko na svedomí už spomínaná teplotná inverzia. Takže vraj nič neobvyklé, no podľa odporcov nejde o pravdu. Čo sa v skutočnosti nad mestom odohralo? Leží pravda niekde v strážených archívoch? Čo ak ponad Washingtonom D.C. prelietavali skutočné mimozemské stroje? A ak áno, čo tam vlastne robili? Ak nie je pre vás vysvetlenie, že za všetkým je iba teplotná inverzia dostatočné, rozhodne je ešte čo skúmať.

Domov
Zdieľať
Diskusia