Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. decembra 2015, 13:54
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Stredoškoláci z Lučenca natočili skvelé video z únosu triednej knihy, ktoré zahanbí aj klipy niektorých slovenských raperov

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

4.C z lučenského gymnázia natočila skvelý únos triednej knihy, ktorý tento rok len ťažko nájde konkurenciu.

Pred viac ako týždňom sme vám priniesli video z únosu triednej knihy v Žiline. Tento týždeň mu budú konkurovať chalani a baby z Lučenca. Až po dopozeraní videa som si uvedomil, že tých ľudí poznám a že by som si ani vo sne netrúfol povedať, že z toho mestečka vzíde niečo takéto dobré. U starších sa asi únos nestretol s veľkým pochopením, no my mu dávame veľký palec hore, najmä, čo sa kamery, strihu a celkového spracovania týka. Potešilo pár detailov a lahodných záberov, párty časti už chýbala iba hudba z úvodnej scény v prvom Bladeovi a jasal by som blahom. Za mňa je to teda tento rok jasná jednička medzi krádežmi triednych kníh. Je trochu blbé, že ich tu pomaly budeme mať viac, ako kvalitných a zábavných slovenských krátkych filmov, no stredoškoláci a príležitostní tvorcovia to asi vedia lepšie. 

„Točilo sa zhruba od obeda asi do 8 večer a bolo k tomu treba dosť veľa vecí, napr. rezervovanie dodávky. Ničenie školskej zborovne tiež nebolo ľahké, keďže sa to nenatočilo na prvý raz a museli sme to všetko dávať dokopy, upratať a znovu rozhádzať (prišlo aj k nejakým tým stratám, haha). Myslím, že najviac nás posilnila donáška asi 10 maxi pízz a potom to už šlo ako po masle. Všetko sa natáčalo v budove Gymnázia, chvalabohu, že máme hororové šatne. Masky sme mali štýlom ,čo skriňa dala’, rovnako aj všetky kladivá, sekery a nástroje. Vtipných príhod bolo dosť, hlavne, keď sa rozbíjala tá zborovňa, myslím, že sme si to všetci užili. 2 rozbité stoly si profesori doteraz nevšimli, ani stenu rozbitú od stoličky, ktorá letela celou miestnosťou, cez masky sme nič nevideli, takže sme si párkrát tými palicami a nástrojmi dali po chrbtoch. Ohlasy okolia boli asi také, že keď som sa hostí na Stužkovej opýtala, kto pochopil pointu únosu, nikto nezdvihol ruku, ale ak si to odmyslíme, počúvali sme len chvály, dosť sa to iným páčilo.“

Je vidieť, že sa ľudkovia zabávali, no to im nebránilo v tom, aby natočili fakt skvelé video. Niektorí naši raperi by sa mali pozorne zapozerať a čo-to sa aj naučiť. A od koho?

Celý únos bol dopredu naplánovaný a premyslený, za čo vďačíme kameramanovi Michalovi Stašákovi, ktorý chodí na Akadémiu umení a vyhral sa spolu s jeho tímom so všetkými detailami, strihmi, hudbou a tak ďalej. 

Stredoškoláci z Lučenca natočili skvelé video z únosu triednej knihy, ktoré zahanbí aj klipy niektorých slovenských raperov


No, my musíme uznať, že chalaniskovi sa to podarilo na výbornú. Ja vám na záver už len pripomínam, že ak máte podobne skvelé videá, môžete ich poslať na náš redakčný mail ([email protected]) alebo priamo mne ([email protected]). Zároveň vás však prosím, aby ste boli fakt dostatočne súdni a neposielali len priemerné výtvory. Prišlo nám toho dosť a my skutočne nemôžeme preberať zrno od pliev celé dni. Posielajte teda len tie fakt premakané práce. Za túto ešte raz posielame do Lučenca gratuláciu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia