Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. októbra 2015, 13:59
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Slovenský dokument Vlčie hory bude vysielať National Geographic v 118 krajinách sveta!

FILMY A SERIÁLY NATIONAL GEOGRAPHIC
Uložiť Uložené

O tom, že sa môžeme pochváliť krásnou prírodou hádam niet pochýb. Vďaka slovenským dokumentaristom sa ňou môžeme pochváliť dokonca pred celým svetom.

Erik BalážKarol Kaliský a Jozef Fiala sú tvorcovia na prvý pohľad možno obyčajného dokumentárneho filmu o prírode na pohraničí Slovenska, Poľska a Ukrajiny. Keď sa však na chvíľku zapozeráme, ihneď zistíme, že kvalitou prevedenia a atmosférou samotnou je ich práca predsa len odlišná od tých ostatných. A tento potenciál si všimla nie len laická verejnosť, ale aj množstvo médií a hlavne profesionáli z kanálu National Geographic, ktorí sa rozhodli snímku Vlčie hory zaradiť do svojho programu a my sa tak môžeme tešiť, že našu nádhernú a človekom nedotknutú faunu a flóru uvidia ľudia z prakticky celého sveta.

Ako národ môžeme byť hrdí, že na našom území sa nachádza tak veľa panenskej prírody a unikátne zvieratá, o ktorých ste možno ani nevedeli. „Toto je príbeh o znovuzrodení európskej divočiny, v ktorej vlk, zubor, medveď a ďalšie vzácne zvieratá žijú slobodne, tak ako pred stáročiami." Filmári si určili jasný cieľ, ktorým bolo nielen spropagovať toto územie, ale aj prispieť k jeho ochrane a v neposlednom rade vzbudiť v Slovákoch pocit hrdosti. Len pre zaujímavosť, ak ste si mysleli, že dať dokopy dokumentárny film je záležistosť pár dni, veľmi radi vás vyvedieme z omylu. Chalani strávili na nespútanom území Východných Karpát až 500 dní, čo však určite za takýto úspech stálo. 

Určite si nenechajte ujsť silný trailer a v prípade, že by ste si chceli celý film zakúpiť, stačí sledovať oficiálnu stránku.

Domov
Zdieľať
Diskusia