Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. septembra 2015, 14:39
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

V kinách sa v októbri nudiť nebudete. Čakajú nás dobrodružstvá na Marse, v minulosti, ale aj vo fantasy

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Október v kinách ponúkne z každého žánru aspoň niečo. Tešiť sa môžeme na množstvo očakávaných blockbusterov.

Budúci mesiac bude nesmierne bohatý, a preto si predstavíme rovno celú 10 najočakávanejších celovečerákov, ku ktorým budeme ešte pár projektov aj tak musieť pripočítať. Ak nezájdete do kina v nasledujúcich týždňoch, pravdepodobne už nikdy. Na svoje si príde doslova každý z nás, no a ja sa len modlím, nech to všetko moja peňaženka prežije bez vážnejšej ujmy.

1. The Martian (1. 10.)
Ridley Scott sa rúti do kín s ďalšou vesmírnou dobrodružnou akciou. Tentoraz to ale nebude o mimozemšťanoch. Hlavnou postavou bude pilot NASA, Mark Watney (Matt Damon), ktorý je po neúspešnej akcii na Marse vyhlásený za mŕtveho. On to však prežil, nadviaže spojenie, no dobré správy ho nečakajú. Pomoc posielajú, avšak, kým príde, mohol by umrieť, keďže mu dochádzajú zásoby. Rozhodne sa tak na mŕtvej planéte nájsť život a pôjde proti všetkému, čo tvrdí veda, len aby prežil. Zo zámoria prúdia vcelku pozitívne ohlasy, Ridley Scott je konečne v sedle a my sa máme na čo tešiť. Celkom o tom kine uvažujem, a rozhodne by ste mali aj vy.

2. Hotel Transylvánia 2 (1. 10.)
Sci-fi máme za sebou, pozrime sa teda na nejakú rozprávku. Pokračovanie úspešnej komédie s hlasom Adama Sandlera, pre ktorého je dabovanie animákov asi jedinou možnosťou, ako v Hollywoode získať priaznivé kritiky svojich filmov, si síce dalo na čas, no údajne to stojí za to. Dej bude točiť hlavne okolo Dennisa, Draculovho vnuka, ktorý je napoly upír a napoly človek. Po tom, čo jeho dcéra Mavis odíde na návštevu ľudskej časti rodiny, Drac požiada svojich starých priateľov Franka, Murrayho, Waynea a Griffina a spoločne jeho vnukovi pripravia „kurz pre strašidlá“. Do tohto celého sa primieša Draculov dávno stratený otec Vlad, ktorý sa rozhodne navštíviť hotel a svojho syna.

 

3. Sicario (8. 10.)
Po Prisoners a Enemy prichádza kanadský talent Denis Villenueve s ďalším trilerom, tentoraz z prostredia mexických drogových kartelov. Tam sa dostaneme v sprievode hviezdneho Benicia Del Tora (Podfu(c)k, 21 gramov), pôvabnej Emily Blunt (Edge of Tomorrow) či Josha Brolina (Táto krajina nie je pre starých). O gradáciu príbehu a tamojšieho sveta bez pravidiel sa taktiež postará skvelá kamera, za ktorou opäť čaroval brilantný Roger Deakins. A práve do tohto sveta vchádza agentka FBI Kate Macer (Emily Blunt), ktorá sa nechá zatiahnuť do nie práve najčistejšej akcie CIA, zameranej na likvidáciu šéfov mexických drogových kartelov. Zahraničie sa vyjadrilo jasne. Sicario je úžasným filmom a nemali by ste ho zmeškať. Za nič na svete.

4. The Walk (8. 10.)
Robert Zemeckis (Stroskotanec, Forrest Gump, Contact...) už čoskoro vtrhne do kín s drámou The Walk. V nej sa predstaví Joseph Gordon-Levitt čoby Philippe Petit. Tento Francúz sa 7. augusta 1974 pokúsil po lane prejsť medzi vežami World Trade Center, pričom vôbec nebol istený. Výška mrakodrapov síce presahovala hodnotu štyristo metrov a delila ich vzdialenosť väčšia ako štyridsať metrov, francúzsky dobrodruh sa však nenechal od svojho cieľa odradiť ničím. Spolu so svojimi priateľmi a tiež skupinou netradičných dobrovoľníkov z celého sveta totiž zorganizovali najriskantnejší a najšialenejší plán, aký sa dotkol stojaceho WTC. Trailery sľubujú ohromný zážitok, množstvo napätie a intríg, ktoré budú celú stopáž sprevádzať.


5. Crimson Peak (Purpurový vrch, 15. 10.)
Nový del Toro poteší asi každého priaznivca fantasy či hororu. Jeho Crimson Peak bude ale oveľa viac, než len gotickým hororom, čo nám sľubujú ako trailery, tak samotná povesť tohto talentovaného mexického filmmejkera. Ja si rozhodne Crimson Peak nenechám ujsť, aj keď ešte neviem, či to bude práve v kine alebo len doma na gauči. Príbeh nás zavedie na panstvo v severozápadnom Anglicku, do ktorého sa po svadbe presťahuje mladá Edith Cushing (Mia Wasikowska - The Double, Lawless). Jej novomanželom je okúzľujúci Sir Thomas Sharpe (Tom Hiddleston - Only Lovers Left Alive, Loki v MCU), ktorý žije na panstve spoločne so svojou sestrou Lady Lucille (Jessica Chastain - Interstellar, A Most Violent Year). Edith však veľmi skoro zisťuje, že jej manžel nie je ten, za koho sa vydáva, na povrch sa začína predierať tajomná minulosť a všetci sa dočkajú hrôzy, akú si ani nepredstavovali. Nachádzajú sa totiž v dome, ktorý dýcha, krváca a všetko si pamätá.

6. The Last Witch Hunter (22. 10.)
Vin Diesel v ďalšom akčnom filme asi nudiť nebude. Milióny jeho fanúšikov sa pravdepodobne nahrnú do kín za vidinou skvelého fantasy zážitku, ktorý ich, na nielen moje prekvapenie, skutočne môže čakať. Posledný lovec čarodejníc totiž vôbec nevyzerá zle, hoci sa oň režisérsky postaral Breck Eisner (Sahara). Príbeh nám hovorí o tom, že jedným z najväčších tajomstiev tohto sveta je existencia krutých príšer a čarodejníc, ktoré ho chcú ovládnuť a ich náprotivkov, lovcov, ktorí proti ním bojujú už celé storočia. Jedným z takýchto lovcov je aj Kaulder (Vin Diesel). Kaulder je jediným bojovníkom, ktorému sa podarilo zabiť najsilnejšiu kráľovnú čarodejníc, avšak v momente jej smrti naňho preniesla kliatbu nesmrteľnosti, vďaka čomu Kualder stratil svojich najmilovanejších. Prostredníctvom rokov ďalej porážal všetky zlé čarodejnice, ale čo nevedel, je to, že kráľovná zase naberá na svojej sile a plánuje pomstu jemu a rovnako tak celému ľudskému pokoleniu.

 

7. Paranormal Activity: The Ghost Dimension (22. 10.)
Niežeby sme sa v redakcii na to hrnuli, ale vieme, že táto séria sa na Slovensku a v Česku teší veľkej obľube, a tak budete asi radi, keď vám pripomenieme, že už o pár dní definitívne skončí, a to 5. dielom. Pod krídla si ho vzal režisér Gregory Plotkin (pôjde o jeho celovečerný debut) a už podľa prvých zverejnených záberov súdime, že sa v snímke objaví oveľa viac vizuálnych efektov - portál v stene alebo čiernočierne oči malej dcérky - ako v doterajších filmoch. Ani v tomto prípade sa nevyhneme klasickej zápletke - rodina Fleegovcov (Ryan, Emily a dcéra Leila) sa nasťahuje do nového domu, kde objaví záhadnú bedňu plnú videonahrávok a kameru, ktorá dokáže snímať paranormálne javy. Ako to už býva, čoskoro zistia, že sa v dome dejú záhadné veci. Viete si predstaviť, čo bude nasledovať. Samozrejme, prinesieme vám aj recenziu, no už teraz sa mi vidí, že chválou sálať nebude. 

Odporúčané
Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka 4. apríla 2024, 12:30

8. Legend (29. 10.)
Alebo Tom Hardy na druhú. V gangsterke z obdobia 80. rokov minulého storočia v Londýne, kedy tamojšiemu podsvetiu vládli bratia Krayovci, stvárni Hardy práve oboch bratov. Natáčanie bolo určite nesmierne náročné, no údajne sa Hardymu podaril husársky kúsok. Bohužiaľ, samotná snímka až taká úžasná nie je, no rozhodne nejde o žiadne béčko a mali by ste tomu dať šancu, hlavne ak ste Tomovi fanúšikovia. Projekt je adaptáciou knihy The Progression of Violence z pera Johna Pearsona, ktorá si v Anglicku vydobyla pozíciu klasiky, no do slovenčiny nikdy preložená nebola. Na režisérskej stoličke sedí s vlastným scenárom oscarový Brian Helgeland (L.A. Confidential, Mystic River) a v tomto klasickom kriminálnom thrilleri nebudú chýbať ani Emily Browning, Christopher Eccleston, Taron Egerton, Tara Fitzgerald, Chazz Palminteri a David Thewlis.

9. Goosebumps (Husia koža, 29. 10.)
Husia koža (Goosebumps) zatiaľ vyzerá, že bude mať bližšie ku klasickým rodinným filmom v štýle Jumanji alebo Spiderwickovcov, ako ku klasickej produkcii svojej hviezdy. Príšery oživené zo stránok kníh podivínskeho autora (Jack Black) by mohli byť zárukou slušného „spielbergovského" dobrodružstva. V trailery šľape všetko výborne. Monštrá vyzerajú zábavne, casting sympaticky a námet je chytľavý. Uvidíme, či to bude stačiť a v kine nám nebude trápne, v každom prípade, minimálne súboje a naháňačky s príšerami vyzerajú byť zábavné.


10. Fakju pán profesor 2 (29. 10.)
Ako ste si možno všimli, v októbri nás čaká celkom 5 víkendov, takže to bude nielen obdobie nabité filmami, zvedaví budeme aj na tržby. Platí to aj v prípade divácky úspešnej komédie Fakju pán profesor/pane učiteli z nemeckej produkcie. Ak ste nevideli jednotku a obľubujete podobný humor, určite by ste si ju mali zaobstarať. Okrem sympatických postáv reálne hrozí, že sa aj párkrát zasmejete. Minimálne zistíte, aké je to, keď sa bývalý basista stane na pár dní učiteľom a čo tie dietky naučí. Tentokrát ich ale zoberie do Thajska.



Ako som na začiatku spomínal, mesiac október je skutočne nabitý, a tak sa okrem top 10 môžete ísť pozrieť aj na akčnú krimi Nemilosrdní s Jeanom Renom, rozprávku pre najmenších, Žmurko Bill, ale aj na pád cyklistickej legendy Lancea Armostronga v biografickej dráme The Program. Pre fanúšikov artu tu máme nového Sorrentina s názvom Youth (Mladosť), priaznivci slovenského filmu zase môžu zájsť na Čističa, ktorého si bližšie predstavíme zajtra. Prehliadnuť by ste nemali ani nové spracovanie Petra Pana s názvom Pan, kde si Čiernu bradu zahrá Hugh Jackman. Do kín vtrhne aj Bradley Cooper a jeho kuchárska dráma The Burnt. Ak by ste mali vymenovať vaše 3 najočakávanejšie filmy premierujúce v októbri, ktoré by to boli? 

Domov
Zdieľať
Diskusia