Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. mája 2015, 20:16
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

George Miller už pomenoval 5. Mad Maxa. Kedy sa dočkáme pokračovania pre epické Fury Road?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Režisér Mad Max: Fury Road a vlastne celej ságy sa vyjadril, že názov pre ďalší film už má. Ostáva len dúfať, že sa ho podarí zrealizovať.

Dlho to netrvalo, že? Warner je známy tým, že do svojich filmov naprace peniaze a častokrát neskončia nijak výnosne. Snaží sa spraviť čo najlepšie filmy a nebojí sa preto investovať do nich. Mad Max: Fury Road bol ale veľký risk, čomu svedčia aj dlhé roky príprav, prehovárania štúdia a uťahaná produkcia. 4. časť Maxovho príbehu od Georga Millera sa ale konečne minulý týždeň dostala do kín a ohúrila celý svet. Najlepšie hodnotený blockbuster posledného desaťročia jednoducho učaril každému vrátane nás. Všetci sme tak očakávali správy, či má Miller so sériou aj ďalšie plány. Si píš, že má! 

Už dlhšiu dobu vieme, že pôvodne Miller plánoval natáčať dva diely naraz. Prvým bol Fury Road a druhý sa mal volať Furiosa a zamerať hlavnú ženskú hrdinku v podaní Charlize Theron. Nevieme, či by sa Miller venoval jej minulosti alebo budúcnosti, no mne sa vidí jej príbeh uzavretý. Dúfam, že sa preto Max vydá ďalej do sveta a spozná iných ľudí, možno ešte bláznivejších. Črtá sa preto variant s názvom Mad Max: Wasteland. Krátko sa o ňom rozhovoril v jednom z posledných interview sám režisér. Istý scenár už vraj majú hotoví, keďže pri zdĺhavej produkcii Fury Road došlo k mnohým príbehovým odbočkám. Napísalo sa tak aj mnoho noviel. Iným slovami, pôda pre ďalšie filmy pripravená je. Nám neostáva nič viac, než dúfať, že Millerovi svet Mad Maxa bude veľmi chýbať a čoskoro sa aj s celým štábom, ktorý predviedol skvelú prácu, vrátia na austrálske púšte. 

Tak skoro to ale možno nebude. Všetko bude záležať od tržieb, no aj od toho, či bude mať Miller dosť síl. Budem ho parafrázovať, keď poviem, že sa cíti ako po pôrode gigantického dieťaťa a všetci naokolo sa ho s vášňou pýtajú, kedy porodí znova. My ho celkom chápeme, no dúfame, že mu bude tehotenské bruško chýbať. A čo vy, videli ste už najlepší akčný film desaťročia?

Domov
Zdieľať
Diskusia