Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. apríla 2015, 18:14
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Krv HIV pozitívnych ľudí nahradila atrament v špeciálnom vydaní kontroverzného časopisu

KULTÚRA
Uložiť Uložené

Výtlačok je súčasťou charitatívnej udalosti Life Ball.

16. mája sa v rakúskom hlavnom meste koná najväčšia charitatívna udalosť na svete, ktorá podporuje ľudí nakazených vírusom AIDS. Reč je o viedenskej akcii Life Ball. Tento rok sa tu vírusu HIV budú môcť doslova dotknúť vďaka špeciálnemu vydaniu časopisu Vangardist.

"Už len keď toto vydanie držíte v ruke, porušujete isté tabu. Médium sa premenilo na koreň všetkých predsudkov," hovorí Jason Romeyko, Executive Creative Director švajčiarskej pobočky Saatchi & Saatchi, ktorá projekt pri príležitosti tohtoročného charitatívneho plesu vytvorila. Celkovo nechala vytlačiť tri tisíc kópií, v ktorých je tlačiarenska farba zmiešaná s krvou troch HIV pozitivných ľudí. Nákazu tvorcovia 100-percentne vylučujú. Cielom je zatriasť spoločenskými predsudkami a rozprúdiť znovu diskusiu o HIV, respektíve vniesť do nej nový prvok. Po tridsiatich rokoch totiž záujem médií o HIV podľa autorov klesol a o to viac sa prehlbuje sociálna priepasť okolo nakazených ľudí.

 

Krv HIV pozitívnych ľudí nahradila atrament v špeciálnom vydaní kontroverzného časopisu
Domov
Zdieľať
Diskusia