Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
dnes 25. októbra 2024 o 19:17
Čas čítania 0:35
Jela Vážanová

Startup predáva kameru, ktorá odfotí tvoje výkaly. AI ti na základe toho pomôže zlepšiť trávenie

TECH UMELÁ INTELIGENCIA
Uložiť Uložené

Pomocou aplikácie môžeš fotkami trackovať, čo ješ a piješ. Appka ti ukáže, aké máš skóre hydratácie, trávenia a taktiež ti dá výživové rady.

Umelá inteligencia nám pomáha zefektívniť každodenný život tak, že nás odľahčuje od nudných či zbytočne dlhých aktivít. Texaský startup sa rovnako rozhodol využiť AI na prácu, ktorú by asi ťažko chcel niekto robiť - fotenie výkalov.

Throne je kamera na toaletu, ktorá odfotí tvoju stolicu. Nejde však o žiadny vtip či fetiš. Umelá inteligencia totiž na základe týchto fotiek dokáže vyhodnotiť zdravie tvojej tráviacej sústavy. Následne ti pomocou aplikácie pošle upozornenia, čo by si mal zlepšiť pre zdravšiu stolicu.

Throne
Zdroj: Throne Science

„Throne je na misii zlepšiť celkové zdravie, znížiť záťaž zažívacích chorôb a jedného dňa zachrániť životy vďaka skoršiemu odhaleniu život ohrozujúcich stavov, ako je rakovina hrubého čreva,“ píšu zakladatelia firmy na svojej stránke.

Throne
Zdroj: Throne Science

Pomocou aplikácie navyše môžeš fotkami trackovať, čo ješ a piješ. Appka ti ukáže, aké máš skóre hydratácie, trávenia a taktiež ti dá výživové rady.

Kamera stojí 299 dolárov a je možné si ju ešte len predobjednať.

Domov
Zdieľať
Diskusia