Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Union.
dnes 24. októbra 2024 o 10:00
Čas čítania 1:22
Sponzorovaný obsah

Union mení životy k lepšiemu nielen svojím poistencom. Poisťovňa podporuje zdravotnícke zariadenia, pacientov i ľudí v núdzi

Union mení životy k lepšiemu nielen svojím poistencom. Poisťovňa podporuje zdravotnícke zariadenia, pacientov i ľudí v núdzi
Zdroj: Union
ZAUJÍMAVOSTI POISŤOVŇA ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Poisťovňa Union sa zapojila do charitatívneho behu, výťažok z podujatia šiel neziskovej organizácii Deťom s rakovinou.

Darovanie krvi, jesenné zbierky pre krízové centrá, podpora novorodeneckých oddelení či športové podujatia pre deti s vážnymi diagnózami. Aktivity spoločenskej zodpovednosti Unionu sa túto jeseň rozrástli do viacerých oblastí, poisťovňa tak pomohla tisícom ľudí a najmä deťom.

Tie sú v Unione dlhodobo v centre záujmu aktivít, poisťovňa sa pritom angažuje aj pri viacerých charitatívnych podujatiach.

„Ochota meniť životy ľudí k lepšiemu je naším skutočným poslaním. V rámci aktivít spoločenskej zodpovednosti sa snažíme pomáhať najmä deťom. Do zdravotníckych zariadení Žilinského samosprávneho kraja sme napríklad darovali detské hygienické pomôcky, ktoré poslúžia nielen na novorodeneckých oddeleniach, ale aj na detských oddeleniach v každej zo zriaďovateľských nemocníc daného kraja,“ vysvetľuje špecialista zdravotných produktov a služieb Unionu, Richard Gejguš.

Union
Zdroj: Union

Dodáva, že zdravotníckym zariadeniam Union nepomáha prvýkrát. Koncom septembra darovali zamestnanci krv pre Transfúznu stanicu AGEL v Komárne, odbery pritom prebiehali priamo v priestoroch centrály spoločnosti.

Zamestnanci sa spojili a pomohli organizácii Deťom s rakovinou

Počas druhého októbrového víkendu sa desiatky zamestnancov zúčastnili unikátneho Behu za zdravie na bratislavskej Kuchajde, ktorého výťažok poputoval neziskovej organizácii Deťom s rakovinou.

Najdôležitejší je pre nás dobrý pocit, že môžeme takto niektoré občianske združenie či pacientsku organizáciu priamo podporiť.

„Pri športových podujatiach, ktoré majú charitatívny rozmer, vnímame hneď viacero prínosov. Človek zdravie ľahko, a častokrát nie vlastným pričinením, stratí, a niekedy je ťažké ho znovu ,nájsť´. Preto je prevencia súčasťou našej filozofie, snažíme sa povzbudzovať nielen našich poistencov k aktívnemu pohybu a zdravému životnému štýlu a k tomu, aby si svoje zdravie vážili. Športové podujatia sú tiež peknou príležitosťou pre osvetu o rôznych ochoreniach či ich včasnom rozpoznaní, vysvetľuje riaditeľ Union zdravotnej poisťovne, Jozef Koma.

union
Zdroj: Union

Dodáva, že s neziskovou organizáciou Deťom s rakovinou už Union v minulosti spolupracoval, na jar zas prostredníctvom behu i zaangažovanosti zamestnancov podporila poisťovňa onkologické pacientky z OZ Amazonky.

„Práve ochotu našich kolegov a kolegýň si v tomto aspekte veľmi vážim. Viem, že mnohí sa dobrovoľníctvu venujú vo svojom voľnom čase, čo je skutočne obdivuhodné.“

Union v ostatných týždňoch zastrešil aj nákup športových dresov pre deti z futbalového klubu v Báhoni, kúpou kozmetických a hygienických potrieb podporil Krízové centrum Dúha.

Domov
Zdieľať
Diskusia