Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
včera 16. októbra 2024 o 20:11
Čas čítania 0:40
Radoslava Juračková

Nová súťaž otvára dvere mladým talentovaným Rómom. Mentorkou projektu je Zea či tanečník Spunkey

KULTÚRA MLADÉ SLOVENSKÉ TALENTY SÚŤAŽ ZEA
Uložiť Uložené

Talentovaní záujemcovia sa môžu prihlásiť do konca tohto roka.

Mladí Rómovia z Česka a Slovenska majú jedinečnú príležitosť prihlásiť sa do súťaže Young Roma Talents. Prostredníctvom projektu hľadajú šikovných spevákov, umelcov, športovcov či tanečníkov. Podmienkou je, že súťažiaci musí mať maximálne 26 rokov.

Prihlásiť sa dá do konca kalendárneho roka a to hneď vo viacerých kategóriách. Sú nimi Hudba, Pohyb, Umenie a Multitalent. Súťažiaci sa môžu tešiť na ambasádorov, ktorých poznajú z televíznych obrazoviek či sociálnych sietí. Sú nimi Rómovia, ktorí sa vo svojom odbore presadili vďaka svojmu talentu a schopnostiam.

Jednou z mentoriek je slovenská speváčka a herečka Zea (Alžbeta Ferencová) a súťažiacich tiež povzbudí tanečník Spunkey (Miroslav Balogh). Ďalšími mentormi, ktorí odovzdajú cenné rady, sú spevák Jaroslav Oláh, pohybový terapeut Radek Laci a skater Lukáš Daněk.

Hlavným partnerom je Footshop, ktorý sa dlhodobo venuje podobným témam. Ako uvádzajú organizátori súťaže v tlačovej správe, cieľom je dať šancu na úspech každému. Rómska komunita sa aj v dnešnej dobe často stretáva s predsudkami. Vďaka Young Roma Talents môžu ukázať, čo v nich naozaj je a aké majú kvality.

Domov
Zdieľať
Diskusia