Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Orange.
dnes 3. októbra 2024 o 11:30
Čas čítania 1:13
Sponzorovaný obsah

Nové Orange Digital Center prináša bezplatné digitálne vzdelávanie pre všetkých

TECH ORANGE
Uložiť Uložené

Orange otvoril nový moderný vzdelávací priestor, ktorý ponúka bezplatné kurzy pre všetky vekové kategórie.

Orange Digital Center (ODC), nový priestor zameraný na digitálne vzdelávanie, otvoril svoje brány v centre Bratislavy. Tento moderný vzdelávací priestor ponúka bezplatné kurzy pre všetky vekové kategórie – od detí, cez dospelých až po seniorov. Pokrýva široké spektrum tém, od základov práce s počítačom až po pokročilé programovanie a kybernetickú bezpečnosť. Prvá séria workshopov zameraných na digitálnu bezpečnosť začne 30. septembra a je určená pre seniorov, ktorí sa chcú naučiť bezpečne používať digitálne technológie.

Senior
Zdroj: Orange

Podľa prieskumu spoločnosti Orange 54 % Slovákov hodnotí kvalitu digitálneho vzdelávania na Slovensku ako slabšiu v porovnaní s inými krajinami EÚ, no až 64 % opýtaných považuje digitálne zručnosti za kľúčové pre budúce uplatnenie sa na trhu práce. ODC reaguje na tieto výzvy a prináša bezplatné kvalitné digitálne vzdelanie pre všetkých, bez ohľadu na vek či sociálne postavenie.

ODC ako most k digitálnej rovnosti

„Sme presvedčení, že prístup k digitálnym zručnostiam je nevyhnutný pre sociálnu a ekonomickú prosperitu. Otvorenie ODC na Slovensku je dôležitým krokom v našom globálnom úsilí prekonávať digitálnu priepasť,“ vysvetľuje Mari-Noëlle Jégo-Laveissière, generálna riaditeľka Orange Europe.

výučba
Zdroj: Orange

Nadácia Orange sa digitálnemu vzdelávaniu venuje dlhodobo

Nadácia Orange sa dlhodobo venuje znižovaniu digitálnej nerovnosti. Jej cieľom je podporovať digitálne zručnosti pre všetky skupiny obyvateľstva, a tým prispievať k ich lepšiemu uplatneniu na trhu práce. „Nadácia Orange neustále hľadá spôsoby, ako zlepšiť prístup k digitálnym technológiám, a práve novootvorené ODC je dôležitým krokom v tomto úsilí. Sme presvedčení, že vzdelávanie by malo byť prístupné pre všetkých, a to bez ohľadu na vek či sociálne postavenie. Stačí len chcieť,“ dodáva Andrea Ungvölgyi, správkyňa Nadácie Orange.

infografika
Zdroj: Orange

Orange Digital Center na Legionárskej 10 (v BC Steinerka) je v rámci skupiny Orange už 23. na svete a 6. v Európe. Jeho slávnostné otvorenie prebehlo pod záštitou Magistrátu hlavného mesta Bratislavy, čo ešte viac zdôrazňuje jeho význam pre miestnu komunitu.

Program a ďalšie dôležité informácie ohľadne ODC budú zverejňované na webstránke www.orangedigitalcenter.sk.

Domov
Zdieľať
Diskusia