Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. októbra 2024 o 15:39
Čas čítania 0:37
Hana Divišová

„Šokovaní, vystrašení a traumatizovaní“: O víkendovej razii v bratislavskom klube píšu už aj v zahraničí

KULTÚRA BRATISLAVA KLUBY A BARY
Uložiť Uložené

Portál Resident Advisor (RA) je online hudobný časopis, ktorý prináša správy zo sveta hudby, odhaľuje umelcov a podujatia.

V sobotu (29. 9.) sa odohrala v jednom z bratislavských klubov WAX2 ďalšia policajná razia. Ide o udalosť, ktorá otriasla nielen jej účastníkmi a celým Slovenskom, ale aj verejnosťou v zahraničí. V pondelok o tomto incidente informoval aj známy hudobný online magazín Resident Advisor (RA). 

„Šokovaní, vystresovaní a traumatizovaní ľudia,"  tieto slová boli použité v úvode článku, ktorý opisuje raziu organizátorskou skupinou Olam. Okrem iného spomínajú aj výpovede ľudí z klubu, ktorým incident spôsobil podľa ich vlastných slov hlbokú traumu a stres. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa 𝐎𝐋𝐀𝐌 (@olam_collective)

Spomenuli tiež stanovisko polície k celej veci, ktorá uviedla, že razia bola cielená na kontrolu vydávania pokladničných dokladov, používanie elektronických registračných pokladníc, pričom policajti sa zamerali aj na odhaľovanie násilnej a drogovej trestnej činnosti.

Ďalej sa v článku uvádzajú aj finančné škody, ktoré klubu a promotérom akcie vznikli. AR sa vyjadrilo, že bude rovnako ako my túto vec naďalej sledovať a informovať o jej vývoji. 

Domov
Zdieľať
Diskusia