Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
včera 18. septembra 2024 o 12:11
Čas čítania 0:33
Radoslava Juračková

Miley Cyrus čelí žalobe. Jej hit Flowers vraj ukradla Brunovi Marsovi, ten si to však nemyslí

HUDBA MILEY CYRUS POP SPEVÁCI A SPEVÁČKY SÚDY
Uložiť Uložené

Pod žalobu sa spevák nepodpísal. Podala ju firma, ktorá vlastní časť práv.

V januári minulého roka vydala Miley Cyrus pesničku Flowers, ktorá je o turbulentnom vzťahu s jej bývalým manželom Liamom Hemsworthom. Pieseň vyhrala aj Grammy, no dnes za ňu čelí speváčka obvineniu. Spoločnosť Tempo Music Investments ju zažalovala, informuje o tom portál Rolling Stones.

Žalobu spoločnosť podala v pondelok v Los Angeles. Jej predstaviteľom sa nepáči, že sa pieseň nápadne podobá na song When I Was Your Man od Bruna Marsa. Myslia si, že bez Marsovho podkladu by nikdy nevznikla. Spevák však v žalobe nefiguruje a nepodpísal sa pod ňu. Jej hudobný počin spoločnosť nazvala „vykorisťovaním Marsovho songu z roku 2013.“

Tempo Music Investment vlastní na Marsovu pesničku časť autorských práv. Spoločnosť ju kúpila od jedného zo skladateľov, ktorý sa podieľal na tvorbe hitu. Okrem speváčky napadla aj spoločnosti ako Sony Music Publishing, Apple, Target, Walmart za to, že pesničku ďalej šírili.

Domov
Zdieľať
Diskusia