Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. augusta 2024 o 9:30
Čas čítania 6:02
Radka Klučárová

Na párty a festivale sme vyskúšali pilulku na odbúranie alkoholu: Pomohla nám proti „opici“?

Na párty a festivale sme vyskúšali pilulku na odbúranie alkoholu: Pomohla nám proti „opici“?
Zdroj: Refresher/YouTube
ZAUJÍMAVOSTI ALKOHOL ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Populárne tablety Myrkl sľubujú, že sa po alkohole budeš cítiť fresh. Ich kúzlo údajne spočíva v efektívnom zložení, ktoré podľa výrobcu urýchľuje odbúravanie alkoholu až o 70 %. My sme ich otestovali a na názor sme sa opýtali odborníkov.

Švédsky výživový doplnok Myrkl sľubuje rýchlejšie odbúranie alkoholu z organizmu a ľahší priebeh „opice“. Výrobca okrem sviežich rán bez bolesti hlavy a žalúdočných nevoľností tvrdí, že ti výživový doplnok po konzumácii dokonca zabezpečí viac energie a zrýchlené spaľovanie kalórií.

Na trhu sú aj ďalšie výživové doplnky fungujúce na podobnom princípe ako Myrkl. Medzi ne patrí napríklad Hydrodol od značky SD Pharma a Hydrodol Before od značky Biorevive. Oba spomínané produkty sme sa snažili zohnať cez internet a navštívili sme aj viacero kamenných bratislavských lekární. Žiaľ, neúspešne. Vyzerá to tak, že doplnky sú vypredané.

Po úspechu v zahraničí sa Myrkl dostal aj na slovenský trh. Vrecúška s kapsulami si vieš objednať cez internet alebo ich dokonca kúpiť vo vybraných drogériách. Jednu dávku pozostávajúcu z dvoch tabliet si môžeš objednať za 6 eur. Balíček štyroch vrecúšok ťa vyjde na približne 12 eur. Väčšie balenia stoja niekoľko desiatok eur.

Konzumácia alkoholu môže mať negatívne účinky na tvoje psychické a fyzické zdravie. Je dôležité pristupovať k jeho užívaniu zodpovedne a s mierou. Pamätaj, že žiadny doplnok stravy nenahrádza potrebu opatrnosti pri pití alkoholu.
V tomto článku si prečítaš:
  • Aké účinky po požití Myrklu pociťovali Samuel a Gabriel.
  • Čo si o ňom myslia a či by ho odporúčali vyskúšať aj ďalším ľuďom.
  • Ako jeho zloženie hodnotí farmaceut.
  • Čo si o kompenzačných účinkoch liekov a výživových doplnkov myslí skúsený gastroenterológ.

Baví ťa naša tvorba? Pridaj sa do klubu Refresher+. Aj vďaka tvojej podpore dokážeme prinášať kvalitné články. Okrem množstva benefitov, ktoré na teba čakajú, získaš neobmedzený prístup k prémiovému obsahu.

Myrkl
Zdroj: Myrkl (Instagram)

Efektívnosť výživového doplnku Myrkl podľa výrobcu spočíva v zložení pozostávajúcom z probiotík, L-cysteínu a vitamínu B12. Výrobca zároveň deklaruje vedecky otestované prírodné zloženie, ktoré je vhodné aj pre vegánov.

Odporúčané
Vyskúšala som si tréningy, z ktorých sa internet smeje – bubnovanie aj minitrampolíny. Jediný, kto bol na smiech, som bola ja Vyskúšala som si tréningy, z ktorých sa internet smeje – bubnovanie aj minitrampolíny. Jediný, kto bol na smiech, som bola ja 31. augusta 2024 o 12:30

„Myrkl je navrhnutý tak, aby pomohol vášmu telu spracovať alkohol v črevách a chránil vašu pečeň znížením toxínov, ako je acetaldehyd a kyselina octová, ktoré musí telo metabolizovať. Urýchľuje odbúravanie alkoholu až o 70 %,“ uvádza distribútor.

Dve tablety užité niekoľko hodín pred konzumáciou alkoholu by mali zabezpečiť, že sa po prehýrenej noci nebudeš cítiť akoby ťa prešiel parný valec. Znie to lákavo, a to predovšetkým počas leta – sezóny plnej festivalov, dovoleniek, osláv či svadieb. Aby sme ti priniesli komplexný pohľad na populárny doplnok, na odborný názor sme sa opýtali odborníkov a produkt sme vyskúšali aj na vlastnej koži. 

Myrkl v uplynulých dňoch otestovali aj naši dvaja kolegovia Samuel a Gabriel, ktorí sa s nami pre účely článku podelili o svoju skúsenosť.

Chceme ťa upozorniť, že osobná skúsenosť dvoch ľudí sa nemusí zhodovať s tým, aké účinky bude mať výživový doplnok na ostatných. Aby sme sa na vec pozreli aj z odborného hľadiska, oslovili sme dvojicu odborníkov, ktorí nám poskytli svoj odborný názor. 

Nakoľko sme oslavovali narodeniny kolegyne a mali sme tzv. Tour de bar, mal som dva drinky negroni, jeden long island, dvakrát gin-tonic a jeden shot marhule. Dosť som to pomixoval, totálne piate cez deviate.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Aké účinky po požití Myrklu pociťovali Samuel a Gabriel. 
  • Čo si o ňom myslia a či by ho odporúčali vyskúšať aj ďalším ľuďom.
  • Či Myrkl splnil ich očakávania a či budú v jeho užívaní pokračovať.
  • Ako jeho zloženie hodnotí farmaceut.
  • Čo si o kompenzačných účinkoch liekov a výživových doplnkov myslí gastroenterológ.
  • Aké zásady pri konzumácii alkoholu odborníci odporúčajú dodržiavať.
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 165209 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: PPV kód na Oktagon 61 , Pizza v Oggi ZDARMA alebo Burger v Roxore ZDARMA
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia