Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. júla 2024 o 11:04
Čas čítania 1:11
Karolína Fejtová Karolína Uličná

Český zápasník sa počas živého vysielania vyhrážal homosexuálom: Budem presadzovať, aby sme vás bu**rantov zabili

Český zápasník sa počas živého vysielania vyhrážal homosexuálom: Budem presadzovať, aby sme vás bu**rantov zabili
ZAUJÍMAVOSTI CLASH OF THE STARS
Uložiť Uložené

Zápasník Clash of the Stars sa obraňuje tým, že jeho agresia vyplývala z toho, že bol pod vplyvom omamných látok. Organizácia sa od jeho názorov dištancovala.

Zápasník Clash of the Stars Samir Margina sa počas pondelkovej tlačovej konferencie k septembrovým zápasom agresívne a vulgárne vyjadril o homosexuáloch. Počas tlačovej konferencie im zaželal smrť.

„Budem presadzovať, aby sme vás buzerantov tu zabili. Budeme vás loviť. Budete lovná zver,“ zakričal do mikrofónu. Vyhrážal sa aj tým, že im „dá nôž do krku“. Vo svojej výpovedi sa obhajuje tým, že si tesne pred konferenciou dal prvýkrát kratom (pozn. red.: rastlina obsahujúca chemikáliu mitragynín – funguje ako opioid) a tieto slová sú výsledkom.

„Nechcem šíriť nenávisť a násilie. Ospravedlňujem sa za svoje zlyhanie, bolo to prvýkrát a naposledy, nechcem, aby si niekto ublížil,“ napísal Samir Margina na svojom ospravedlňujúcom videu na Instagrame.

 

K incidentu sa vyjadril aj samotný promotér a spolumajiteľ organizácie Tomáš Linh Le Sy na Instagrame: „V mene svojom a celého Clash musíme jeho slová jednoznačne odmietnuť. Nie sú v súlade s tým, ako chce Clash fungovať, a s posolstvom, ktoré chce Clash odovzdávať.“ 

Odporúčané
Tomáš Križan: Za najbližší zápas v Clash of the Stars mi ponúkli okolo 20-tisíc eur. Oslovil ma aj Rytmus (Rozhovor) Tomáš Križan: Za najbližší zápas v Clash of the Stars mi ponúkli okolo 20-tisíc eur. Oslovil ma aj Rytmus (Rozhovor) 21. mája 2024 o 12:30

Aj napriek tomu sa Samir počas tlačovej konferencie so spolumoderátorom Jakubom Jírom niekoľko minút vyhrážal queer ľuďom. Podľa reakcie Clashu pre český Deník N niekedy nechávajú zápasníkov takto „vykričať“ pred zápasom. Teraz tvrdia, že mali zastaviť Samirov agresívny monológ.

 
 
 
Zobraziť príspevok na Instagrame
 
 
 

A post shared by Clash of the Stars (@clashofthestars)

Samir mal čeliť trom súperom v mačacích kostýmoch, teraz pre nich hľadajú ďalšieho súpera. Jeho výroky proti queer ľuďom už rieši aj česká polícia. „Nemôžeme vylúčiť podozrenie z trestného činu, preto sa prípadom už zaoberajú kriminalisti,“ povedal pre Deník N hovorca pražskej polície Jan Daněk.

Na galavečere Clash of the Stars sa zúčastňujú známe osobnosti a influenceri. V ringu sa v minulosti objavili napríklad youtuber Marek Valášek, známy ako Datel, influencer Tadeáš Kuběnka či podnikateľ Jaromír Soukup. V deviatej sérii budú súťažiť starosta mestskej časti Praha-Řeporyje Pavel Novotný a influencerka Hana Gelnarová.

Domov
Zdieľať
Diskusia