Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júla 2024 o 10:10
Čas čítania 0:39
Radoslava Juračková

Organizátori zrušili obľúbené podujatie pre queer ľudí v Bratislave. Boja sa vraj o svoju bezpečnosť

KULTÚRA FESTIVALY QUEER SÚŤAŽ
Uložiť Uložené

Rozhodnutiu vraj predchádzala dlhá diskusia a pre organizátorov to nebol jednoduchý krok.

Organizátori obľúbenej queer akcie Ball of Shame sa rozhodli tento rok podujatie zrušiť. Dôvodom je strach o bezpečnosť a polarizácia spoločnosti, pokiaľ ide o queer ľudí. Podujatie sa malo konať 21. septembra 2024 v Bratislave. 

Toto podujatie je tanečno-módna súťaž inšpirovaná seriálom Pose. Návštevníci môžu na ňom experimentovať s módou a súťažiť so zaujímavými outfitmi. Festival otváral svoje brány aj tým, ktorí si netrúfli súťažiť. V hľadisku mohli povzbudzovať svojich favoritov.

Dôvod je ten, že sa necítime bezpečne. Bojíme sa o fyzickú bezpečnosť, či sa niekto opäť nepokúsi byť samozvaným sudcom, ale čo nás veľmi trápi, je aj dezinformačný lynč,“ napísala na sociálnej sieti Monika Prikkelová, známa ako Monnush, ktorá je organizátorkou podujatia.

Organizátori zároveň odkázali, že to nie je finálny koniec bálu. Organizátori si však potrebujú oddýchnuť a podľa ich slov ich šikanuje dezinformačná scéna. Zdôverili sa, že najprv premýšľali nad tým, že by zrušili niektoré kategórie, aby na seba nepútali pozornosť. Po finálnom zhodnotení sa však rozhodli, že tento ročník definitívne zrušia.

Domov
Zdieľať
Diskusia