Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Zlatý Bažant Radler.
15. júla 2024 o 10:00
Čas čítania 3:08
Sponzorovaný obsah

Toto sú TOP miesta na Slovensku, kde si môžeš požičať vodný bike. Užiješ si tu romantiku aj pohodu s kamošmi

ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE CESTOVANIE PO SLOVENSKU KAM NA VÝLET – SLOVENSKO VODNÉ ŠPORTY
Uložiť Uložené

Ktoré navštíviš ako prvé?

Stojíš na brehu, z plaviek ti kvapká voda, rukávniky nejdú dole a ty neúnavne prosíš rodičov, aby ti dali 50 korún na zapožičanie vodného bicykla? Spomeň si, aké skvelé boli letá strávené na priehrade či kúpalisku. Leto, voda a vodný bike k sebe patria od nepamäti. Zaspomínaj si na detské časy a vyber sa s kamošmi na miesto, kde si môžete požičať vodné bicykle.

Na Slovensku máme množstvo vodných priehrad či jazier, no ktoré naozaj stoja za to? V tomto článku ti prezradíme tipy na miesta, kde si užiješ pohodu aj zábavu na vodných bicykloch, člnkoch, skútroch či paddleboardoch.

Jediné, čo si so sebou musíš zbaliť, je kvalitné SPF. Počas horúcich dní ťa osvieži aj Zlatý Bažant Radler, ktorý si vychutnáš čapovaný na ktoromkoľvek mieste z nášho zoznamu. Tento radler je nealkoholický, so 100 % prírodným zložením, bez pridaného cukru a s príjemnou ovocnou príchuťou. Po hodinovej zábave na vodnom bicykli ti ovocné osvieženie v orosenom pohári príde naozaj vhod. Uži si leto, ako sa patrí, a sprav si výlet na jednu z vybraných vodných nádrží či do areálu s kopou letných atrakcií.

Značka Zlatý Bažant Radler toto leto prišla s dvomi novými osviežujúcimi kombináciami – Grapefruit Rozmarín a Ananás Kokosová voda.

Predtým než sa vrhneš do vody, ti do playlistu pridávame jednu pesničku, ktorá je stelesnením letnej pohody. Určite si ju nezabudni pustiť s kamošmi. 


1. Areál Zelená voda

Neďaleko Nového Mesta nad Váhom sa nachádza rekreačný areál Zelená voda, v ktorom sa nudiť naozaj nebudeš. Okrem vodných bicyklov tu nájdeš požičovňu paddleboardov či kurty na plážový volejbal. Ak sa tu rozhodneš stráviť viac dní, ubytovať sa môžeš nielen v priestrannom kempe, ale aj v pohodlne zariadených mobilných domčekoch s krytou terasou.

Čapovaný Zlatý Bažant Radler si môžeš vychutnať v beach bare, ktorý sa nachádza v areáli. Okrem toho tu nájdeš aj obľúbené kúpaliskové jedlá, ako napríklad langoše či hranolčeky s kečupom, ktoré ťa zaručene prenesú do detstva.

 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa @beachbar_zelenavoda

2. Palcmanská Maša

Najväčšia vodná nádrž na území Slovenského raja sa nachádza na hornom toku rieky Hnilec na romantickom úpätí lesov medzi obcami Palcmanská Maša, Dobšinská Maša a Dedinky. Keďže ide o jednu z najstudenších priehrad, schladíš sa tu aj v horúcich dňoch. 

V okolí nádrže nájdeš okrem požičovne vodných bicyklov aj kopec ďalších atrakcií, a ak neplánuješ stanovať, aj viacero ubytovacích zariadení. Vychladený radler si vychutnáš napríklad v kolibe Zuzana priamo na brehu priehrady. Nádrž leží v príjemnom prírodnom prostredí, kde nájdeš množstvo možností turistiky aj cyklistiky.

Palcmanská MašaPalcmanská MašaPalcmanská MašaPalcmanská Maša
Zobraziť galériu
(4)

3. Liptovská Mara

Pre svoju rozlohu má táto priehrada prezývku liptovské more. A ako to už pri mori býva, aj tu nájdeš viacero letných atrakcií, barov a reštaurácií. Plážové kúpalisko Mara FUN sa ti postará o kompletný program. Požičiaš si tu vodný skúter aj bike, vyskúšať si však môžeš aj flyboard či paddleboard. Osviežiť sa čapovaným radlerom a jedlom môžeš v reštaurácii Námorník, ktorá sa nachádza v priestoroch lode.

Pestré sú aj možnosti ubytovania, ktoré stredisko Mara CAMPING ponúka. V ponuke sú novozrekonštruované chatky a mobilné domčeky s vlastnou kuchynkou a kúpeľnou. Dokonalý relax si vychutnáš aj v luxusných glampingových stanoch, ktoré spájajú to najlepšie z dobrodružného stanovania a luxusného oddychu v prírode.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Mara Camping (@maracamping)

4. Zemplínska šírava

Jedna z najväčších vodných plôch na Slovensku patrí zároveň k tým najteplejším, takže ak miluješ tropické počasie, baľ kufre. V okolí si môžeš zaparkovať obytné auto, ale aj rozložiť stan a užiť si niekoľkodňovú dovolenku pri vode ďaleko od bežných starostí. V okolí priehrady sa nachádza hneď niekoľko priestranných pláží či kempov.

Zemplínsku šíravu môžeš objavovať z vodného bicykla či loďky, no ak hľadáš niečo, čo ti rozprúdi krv v žilách, požičaj si vodné lyže. Milovníkom relaxačných aktivít odporúčame vyhliadkovú plavbu loďou. Počas horúcich dní nezabúdaj ani na pravidelný pitný režim. Orosený pohár čapovaného radlera si vychutnáš v bufete Prístav priamo pri požičovni bikov.

Zemplínska ŠíravaZemplínska ŠíravaZemplínska ŠíravaZemplínska Šírava
Zobraziť galériu
(4)

5. Draždiak

Miesto veľmi dobre známe každému, kto sa pohybuje v Bratislave a jej okolí. Legendárna „šutrovka“ sa nachádza v Petržalke a počas leta poskytuje všetkým obyvateľom Bratislavy dokonalú oázu relaxu s plážami a množstvom atrakcií. Samozrejmosťou je požičovňa vodných bicyklov, no zabaviť sa môžeš aj na paddleboarde. Dokonalý oddych si potom užiješ v tieni mnohých stromov.

Keď ťa vyčerpá zábava vo vode a dostaneš chuť na burger či chladený radler, zamier do bufetu Barracuda. Okrem širokej ponuky jedál a nápojov si pre teba toto leto pripravili bohatý hudobný program.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa BARRACUDA BUFET (@barracudabufet)

6. Oravská priehrada

Trojicu rozľahlých slovenských priehrad uzatvára, ako inak, vodná nádrž Orava siahajúca až k poľským hraniciam. Priehrada je obklopená krásnou prírodou, takže počas jazdy na vodnom bicykli si užiješ nádherné výhľady. Na Oravskej priehrade si vychutnáš aj člnkovanie, windsurfing, vodné skútre, rafting či jachting.

Počas svojho pobytu nevynechaj ani podmanivý Slanický ostrov umenia, ktorý je pozostatkom zaplavenej obce Slanica. V zachovanom Kostole povýšenia Sv. kríža sa dnes nachádza galéria ľudového umenia.

oravská priehradaOravská priehradaOravská priehradaoravská galéria
Zobraziť galériu
(4)

Domov
Zdieľať
Diskusia