Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Samsung.
11. júla 2024 o 17:00
Čas čítania 4:21
Sponzorovaný obsah

Samsung predstavil nové telefóny Z Fold6 a Z Flip6. Preložia ti cudzí jazyk real-time, napíšu za teba texty a vygenerujú obrázky

TECH SAMSUNG SKLADACIE TELEFÓNY SMARTFÓNY
Uložiť Uložené

Novinky ocenia (nielen) kreatívci.

Smartfónový gigant má pre teba novinku. Značka predstavila už šiestu generáciu skladacích telefónov Galaxy Z s vylepšeniami a so špičkovými funkciami. Spoločnosť Samsung na začiatku tohto roku vstúpila do éry mobilnej umelej inteligencie s Galaxy AI, ktoré bude poháňať tieto nové zariadenia.

„Naše skladacie zariadenia spĺňajú jedinečné potreby každého používateľa, s vylepšením o výkon Galaxy AI prináša spoločnosť Samsung teraz funkcie a zážitky, aké tu ešte neboli,“ zhrnul TM Roh, prezident a riaditeľ divízie Mobile eXperience Business spoločnosti Samsung Electronics.

Samsung
Zdroj: Sasmung

✨📱 Z Fold6 je ako „ušitý na mieru“ pre produktívnych ľudí

Ak miluješ kreslenie, navrhovanie alebo experimentovanie s generovaním obrázkov, túto nasledujúcu funkciu rozhodne oceníš. Samsung predstavuje totižto AI kreslenie, ktoré ti raz-dva vytvorí vygenerovaný obrázok v rôznych štýloch len na základe toho, čo načrtneš dotykovým perom S Pen.

Ako to funguje? Nakresli hocičo na plochu telefónu, ohranič kresbu, ktorú chceš vygenerovať, a sleduj, ako z tvojho náčrtu vznikne kompletný obraz. Dokonca si môžeš vybrať, v akých grafických štýloch chceš mať svoje dielo.

Nakresli hocijaký tvar a sleduj, ako ti umelá inteligencia vytvorí hotové dielo.
Nakresli hocijaký tvar a sleduj, ako ti umelá inteligencia vytvorí hotové dielo. Zdroj: Refresher

Poprípade potrebuješ písať? Poznámkový asistent v aplikácii Samsung Notes ponúka preklad, zhrnutie obsahu, automatické formátovanie na jednoduché vytváranie poznámok zo schôdzok. No novinkou je funkcia Prepis, vďaka ktorej si prepíšeš, preložíš a zhrnieš hlasové záznamy priamo v aplikácii Notes.

Zaujímavosť: Na Samsung Galaxy Z Fold6 môžeš počúvať hudbu až 77 hodín a pozerať videá 23 hodín.🔋

Ďalšou skvelou novou funkciou je Spisovateľ, ktorá ti generuje na základe jednoduchých kľúčových slov navrhované texty v aplikáciách pre e-maily a sociálne médiá, ako sú Gmail a Instagram. Hodí sa najmä pre sociálne siete, pretože ti vytvorí text na základe analýzy predchádzajúcich postov, ktoré odrážajú tvoj štýl komunikácie.

Samsung
Zdroj: Samsung

Cestuješ a potrebuješ sa dohovoriť s miestnymi? Funkcia Tlmočník prekladá priamo na mieste. Je jedno, či hovoríš, počúvaš svetovú konferenciu v cudzom jazyku alebo sprievodcu na výlete, vždy budeš vedieť, o čom je reč. Okrem iného, simultánny preklad ti umožní prekladať telefonické rozhovory, a to okamžite. Ak uskutočňuješ rozhovory v dvoch jazykoch, je to pre teba skvelá funkcia. Funkcie Preklad a návrh odpovedí sú aktuálne dostupné len v podporovaných jazykoch.

Samsung
Zdroj: Samsung

Pre fotografov si Samsung pripravil hneď niekoľko noviniek. Napríklad Portrait Studio ti umožní upraviť portrétovú fotografiu v rôznych umeleckých štýloch, takže môžeš zo seba spraviť pár klikmi postavičku z 3D rozprávky alebo anime. S technológiou ProVisual Engine.25 vieš veľmi blízko priblížiť fotografiu a zároveň zanechať nízku úroveň šumu. Tí, ktorí milujú zase experimentovať s videami, ocenia Okamžité spomalenie, vďaka ktorému vieš ihneď spomaliť video.

samsung
Zdroj: Samsung

✨📱 Inteligentný lifestylový doplnok Z Flip6

Šiesta „vyklápačka“ od Samsungu takisto má čo ponúknuť. Nový dizajn telefónu Galaxy Z Flip6 je moderný, tenký, elegantný a ide doposiaľ najkompaktnejší smartfón Samsung. Jeho vylepšený 3,4-palcový vonkajší displej Super AMOLED FlexWindow ti umožní používať funkcie umelej inteligencie aj bez otvorenia smartfónu.

Na ňom môžeš skúsiť napríklad novinku Návrhy odpovedí, ktorá ti analyzuje tvoje posledné správy a navrhne ti vhodný text. To určite oceníš najmä vtedy, keď netušíš, ako pokračovať v četovaní, poprípade keď potrebuješ komunikovať, ale zmohla ťa takzvaná „spoločenská únava“.

samsung
Zdroj: Samsung

Na vonkajšom displeji Z Flip6 si dokonca môžeš nastaviť interaktívne pozadie reagujúce na dotyk alebo také, ktoré sa ti bude meniť podľa ročného obdobia či počasia. Poprípade zadaj niekoľko kľúčových slov a Galaxy AI ti podľa nich vygeneruje dokonalý wallpaper.

No kreativita sa neobmedzuje len na displej FlexWindow. Kamery smartfónu ti po novom vďaka funkcii AutoZoom automaticky nájdu najlepší výrez pre tvoju snímku tým, že rozpozná a priblíži/oddiali objekty. Nemusíš tak manuálne vyberať optimálnu kompozíciu záberu, všetko spraví za teba AutoZoom.

samsung
Zdroj: Refresher

Keď je reč o fotografiách, isto ťa zaujímajú špecifikácie foťákov. Nové snímače, 50Mpx širokouhlý a 12Mpx ultraširokouhlý, ti zjednodušia zhotovovanie snímok s jasnými a ostrými detailmi. 50Mpx snímač podporuje 2× optický zoom pre fotografie bez šumu a zároveň ponúka AI zoom pre kvalitnejšie fotografovanie s až 10× zväčšením. Súbor režimov pre nočné fotenie a natáčanie, označovaných ako Nightography, bol rozšírený o HDR video a umožňuje ti zhotovovať kvalitné videá aj pri veľmi slabom osvetlení.

Samsung
Zdroj: Samsung

Z Fold6 a Z Flip6 sú vybavené jedným z najpokročilejších mobilných procesorov Snapdragon 8 Gen 3 Mobile Platform a väčšou odparovacou komorou, ktorá bude chladiť zariadenia. Čiže ak prescrolluješ na telefóne hodiny, poprípade si zahráš nejaké tie strieľačky, nemusíš sa báť, že sa ti bude smartfón prehrievať či zasekávať.

Ak ti záleží na bezpečnosti tvojich dát, smartfóny sú vybavené aj mnohými funkciami na zabezpečenie a ochranu súkromia. Tvoje súbory budú v bezpečí vďaka Knox Vault, automatickému blokovaniu, prístupovým heslám či zabezpečeniu wifi prenosu.

No oba telefóny majú posilnené nielen vnútro, ale aj vonkajšok. Šiesta séria Z je vylepšená rámom Armor Aluminum a sklom Corning® Gorilla® Glass Victus® 2, čo z nej robí doteraz najodolnejšiu sériu Galaxy Z.

Zariadenia Galaxy Z Fold6, Z Flip6 si môžeš už teraz predobjednať. Predaj sa spustí 24. júla.

Galaxy Z Fold6 je k dispozícii v sivej, ružovej a modrej farbe. Cena zariadenia sa pohybuje od 1 999 € do 2 359 €, záleží na veľkosti úložiska. Galaxy Z Flip6 si môžeš kúpiť v sivej, žltej, modrej a zelenej za 1 199 € (256 GB) alebo 1 319 € (512 GB).

Samsung si pripravil aj výkupný bonus za tvoje staré zariadenie. Pri nákupe Galaxy Z Fold6 môžeš získať až 160 € a pri kúpe Galaxy Z Flip6až 120 €. (Výška výkupného bonusu sa môže u rôznych predajcov líšiť.) 

V prípade, že máš záujem o odpredaj svojho starého zariadenia, môžeš k jeho výkupnej cene získať ešte aj ďalší Extra bonus až do výšky 120 € – stačí, ak odpredáš jedno z vybraných zariadení, a automaticky získaš Extra bonus. Spolu tak môžeš získať až 280 €.
Galaxy Z Fold6 a Z Flip6

⌚🎧Samsung nepredstavil len nové telefóny

Značka odhalila aj nové špičkové hodinky. Galaxy Watch Ultra sú plné funkcií, ktoré ocenia najmä športovci. Týmto zariadením si môžeš sledovať tréningy s viacerými disciplínami či porovnať si svoj výkon behu. Hodinky majú prvý dvojpásmový GPS systém, vylepšený BioActive senzor a batériu, ktorá ti vydrží až 100 hodín (pri cvičení 48 hodín).

Štýlové hodinky Galaxy Watch7 ti zas odsledujú dôležité životné funkcie, ako spánok, monitorovanie príznakov spánkovej apnoe, zdravie srdca či biologické starnutie.

samsung
Zdroj: Refresher

No a vieš o tom, že umelá inteligencia je už aj v slúchadlách? Konkrétne v nových Galaxy Buds3 Pro. Slúchadlá majú nielen majú kvalitný zvuk, ale vďaka umelej inteligencii budeš vedieť, či ich máš na sebe správne nasadené pre ten najlepší zvukový zážitok. Taktiež ti dokážu eliminovať nežiaduci zvuk, napríklad keď beháš a tvoju obľúbenú pesničku zrazu preruší zvuk sanitky. Úroveň automatickej eliminácie šumov a ruchov si môžeš manuálne nastaviť podľa seba.

Samsung
Zdroj: Samsung
Galaxy Watch Ultra kúpiš za 699,00 €, Galaxy Watch7 zase od 319 €. Slúchadlá Galaxy Buds3 Pro ťa vyjdú na 249,00 €.
Zisti viac o novinkách Samsung
Domov
Zdieľať
Diskusia