Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júna 2024 o 8:45
Čas čítania 0:34
TASR

Vo veku 86 rokov zomrela americká basketbalová legenda Jerry West. Z jeho siluety pochádza logo NBA

OSOBNOSTI AMERICKÁ BASKETBALOVÁ LIGA BASKETBAL NBA ŠPORT SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Legendárneho Jerryho Westa považovali za spoluzakladateľa takzvanej „éry showtime“ tímu a práve z jeho siluety pochádza logo americkej profesionálnej ligy NBA.

Zomrel Jerry West. Americká basketbalová legenda mala 86 rokov. Správu o úmrtí zverejnil klub Los Angeles Clippers na sociálne sieti X, predtým známej ako Twitter.

„Bol zosobnením vynikajúceho basketbalu a priateľom každého, kto ho poznal,“ uviedli Clippers vo vyhlásení. West bol členom predstavenstva LA Clippers od roku 2017 a práve z jeho siluety pochádza logo americkej profesionálnej ligy NBA. 

West ako generálny manažér doviedol klub LA Lakers k ôsmim titulom a považovali ho za spoluzakladateľa takzvanej „éry showtime“ tímu. V polovici 90. rokov priviedol do klubu budúcu superhviezdu Kobeho Bryanta a centra Shaquilla O’Neala.

S americkou reprezentáciou v Ríme v roku 1960 West získal olympijské zlato, v tom istom roku si ho Lakers vybrali celkovo z druhého miesta draftu. Je členom Siene slávy NBA.

Jerry West.
Jerry West. Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia