Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
23. marca 2024, 7:11
Čas čítania 0:44
Barbora Adamkovičová

Toto vreckové sa oplatilo. Súrodenci ešte chodia na základnú školu, no za našetrené peniaze si už kúpili dom

ZAUJÍMAVOSTI AUSTRÁLIA DOMY NEHNUTEĽNOSTI PENIAZE
Uložiť Uložené

Ich otec údajne iba chce, aby malo každé z detí v budúcnosti svoj vysnívaný domov.

Inflácia na trhu nehnuteľností je dnes jednou z najdiskutovanejších tém. Bývanie, ktoré stálo pred 20 rokmi 100-tisíc, má v súčasnosti niekoľkonásobnú hodnotu. Austrálska rodina tak k neustálemu zvyšovaniu cien zaujala vlastné stanovisko – všetky z ich troch detí, ktoré nemajú ani len 15 rokov, už majú vlastné domy.

Otec rodiny a podnikateľ Cam McLellan tak chcel zabezpečiť, aby žiadna z jeho ratolestí nemusela pre nedostatok peňazí v budúcnosti oželieť svoj vysnívaný domov. Tak dával počas dvoch rokov vtedy ešte len 12-ročnému Angusovi, 11-ročnej Lucy a 6-ročnej Ruby každý deň vreckové s cieľom naučiť ich finančnej zodpovednosti a gramotnosti.

Deťom dával nemalé peniaze

Súrodencom sa tak podarilo ušetriť takmer 3500 eur, ktoré okamžite investovali do domu so štyrmi spálňami, informuje portál LADbible. Deti však zaplatili len zálohu a o zvyšok financií sa postarali ich rodičia. „Neexistuje spôsob, ako by si dnešné deti mohli dovoliť vlastné bývanie bez cudzej pomoci,“ vysvetlil pre miestne médiá. Nehnuteľnosť, ktorá pred rokmi stála 401-tisíc eur, je dnes vyčíslená na takmer 600-tisíc eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia