Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. marca 2024, 10:25
Čas čítania 1:02
Radka Klučárová

Úspešný slovenský seriál Čas nádejí dostane druhú sériu. Tvorcovia historickej ságy prezradili detaily

Úspešný slovenský seriál Čas nádejí dostane druhú sériu. Tvorcovia historickej ságy prezradili detaily
Zdroj: RTVS
FILMY A SERIÁLY FILMY A SERIÁLY RTVS SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Obrovským diváckym úspechom Čas nádejí po obľúbenom markizáckom seriáli Dunaj, k vašim službám potvrdil trend historických projektov.

Seriál Čas nádejí z dielne verejnoprávneho rozhlasu a televízie sa po odvysielaní zaradil k najúspešnejším programom RTVS. Podľa portálu mediaboom.sk seriál opakovane dosiahol rekordnú sledovanosť, čím tvorcov inšpiroval k pokračovaniu. 

Dobový seriál sledovalo priemerne 513-tisíc divákov v univerzálnej skupine. V histórii RTVS ho prebehol iba seriál Hniezdo z roku 2020. Obrovským diváckym úspechom Čas nádejí po obľúbenom markizáckom seriáli Dunaj, k vašim službám potvrdil trend historických projektov.

Osudy hlavných postáv budú pokračovať

Osud hlavných postáv tvorcovia nechali otvorený, čím umožnili rozšírenie príbehu. Po osemdielnej rodinnej ságe, ktorá zachytáva život rodiny Violovských v období od prvej svetovej vojny až do roku 1951, sa diváci môžu tešiť aj na druhú sériu.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa RTVS official (@rtvs_official)

Na pokračovaní sa už pracuje 

Verejnoprávna televízia už pracuje na pokračovaní. „Dramaturgia RTVS už pripravuje druhú sériu seriálu Čas nádejí. V súčasnosti je príprava v štádiu písania scenárov,“ povedal PR manažér RTVS Filip Púchovský.

Odporúčané
Anya Taylor-Joy: Tajne sa vydala za známeho rockera, napadli ju v Cannes a napriek šikane pre výzor sa stala modelkou aj herečkou Anya Taylor-Joy: Tajne sa vydala za známeho rockera, napadli ju v Cannes a napriek šikane pre výzor sa stala modelkou aj herečkou 26. apríla 2024, 9:30

„Ak ste jedným z fanúšikov a chcete vedieť, ako budú pokračovať osudy Rózy, Gézu, Gréty alebo Vojtu, máme pre vás skvelú správu,“ naznačila RTVS na webe. Pokračovanie si vypýtali fanúšikovia. V komentároch na sociálnych sieťach sa už po odvysielaní prvej časti kopili komentáre so žiadosťou o pokračovanie príbehu. 

Druhá séria by mohla byť zasadená do obdobia socializmu, normalizácie po roku 1968 a vyvrcholiť by mohla rokom 1989. 

Portál mediaboom.sk naznačil, že by sme sa ho mohli dočkať najskôr o dva roky, čím by RTVS potvrdila trend z minulých projektov. Zmeny vo verejnoprávnej televízii, ku ktorým sa podľa avízam z ministerstva schyľuje, však produkciu môžu výrazne spomaliť. 

Domov
Zdieľať
Diskusia