Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Super Zoo.
6. marca 2024, 15:00
Čas čítania 2:40
Sponzorovaný obsah

6 TOP vychytávok pre majiteľov psov. Tieto produkty ti uľahčia život alebo zabavia tvojho domáceho miláčika

6 TOP vychytávok pre majiteľov psov. Tieto produkty ti uľahčia život alebo zabavia tvojho domáceho miláčika
Zdroj: Unsplash/Camylla Battani
ZAUJÍMAVOSTI DOMÁCE ZVIERATÁ
Uložiť Uložené

Vybrali sme niekoľko produktov, ktoré by vo výbave tvojho psíka nemali chýbať.

Pozreli sme sa na life hacky psičkárov a máme pre teba 6 produktov, ktoré oceníš ty a aj tvoj domáci miláčik. Poznáš ten nepríjemný pocit, keď musíš pracovať, zatiaľ čo tvoj psík na teba pozerá a dožaduje sa pozornosti? Máme pre teba tip, ako ho môžeš zabaviť, keď máš plné ruky práce a nechceš, aby sa tvoj štvornohý kamoš nudil. 

Do nášho zoznamu sme vybrali aj ďalšie vychytávky z e-shopu Super zoo, ktoré tvojmu miláčikovi pomôžu s efektívnejším kŕmením, dodržiavaním pitného režimu alebo mu pomôžu ochrániť labky pred nepríjemným vysušením a popraskaním.

1. Spomaľovacia miska 

  • 18,99 €

Máš doma „hltača“, ktorý zje svoje jedlo žmurknutím oka? Extrémne rýchle hltanie stravy môže tvojmu domácemu miláčikovi spôsobiť nielen dusenie, ale aj problémy s trávením.

Okrem bežného nafukovania alebo vracania rýchle jedenie stravy predstavuje aj vyššie riziko torzie žalúdka. Ide o akútny stav, keď dochádza k nafúknutiu a pretočeniu žalúdka. Tento stav je síce podmienený geneticky, spôsob kŕmenia však môže predstavovať rizikový faktor.

Spomaľovacia miska je efektívny spôsob, ako svojho psíka naučiť pomalšie jesť, a pomôže mu predchádzať problémom s trávením alebo závažnejším zdravotným komplikáciám. Táto miska psa aj zabaví a poskytne mu väčší pocit sýtosti. Miska Puzzle od značky Dog Fantasy je vyrobená z plastu, ľahko sa umýva a nepohlcuje pachy. 

Super zoo
Zdroj: Super zoo
spomaľovacia miska

2. Čuchacia podložka

  • 24,99 €

Znervózňuje ťa, keď sa tvoj psík počas prechádzky musí zastaviť pri každom kríku, aby ho oňuchal? Psy takýmto spôsob zisťujú informácie o okolí. Táto aktivita im zároveň poskytuje mentálnu stimuláciu – dokonca 20 až 30 minút kvalitného ňuchania ich môže unaviť ako hodinová prechádzka. 

Ak je vonku zlé počasie alebo chceš svojmu miláčikovi dopriať ešte nejakú aktivitu, kde si môže vybiť energiu, vyskúšaj čuchací koberček. Do tejto interaktívnej hračky schovaj niekoľko granúl alebo maškŕt a počkaj, kým hlavolam vyrieši. 

Hračky vždy vyberaj primerane k temperamentu tvojho psíka. Svoje zvieratko nikdy nenechávaj s hračkou bez dozoru.
super zoo
Zdroj: Super zoo
čuchacia podložka

3. DIY interaktívne hračky

  • materiál (zdarma) a 6,59 € (za maškrty)

Ak nechceš hneď investovať do nových hračiek, vyskúšaj vyrobiť jednu doma. Nepotrebuješ nič viac, len niekoľko pochúťok a starý uterák. „Výroba“ takejto interaktívnej aktivity ti zaberie asi 2 minúty. 

Rozlož uterák a daj naň niekoľko obľúbených maškŕt. Následne ho zroluj ako štrúdľu a zaviaž. Takto svojho psíka zabavíš na niekoľko minút. Celý postup si môžeš pozrieť vo videu nižšie. 

Rovnako môžeš využiť aj prázdne rolky od toaletného papiera – vlož dovnútra maškrtu a zahni okraje rolky tak, aby z nich nič nevypadlo. O psiu zábavu máš na niekoľko minút postarané.

@brody.bear7 Entertainment for puppies #puppyplay #enrichment #enrichmentfordogs #puppy #maltipoo #dogtok #cutepuppy #puppylove #puppiesoftiktok #fyp #puppylife #treats #puppytraining #puppytreats ♬ My Cute Puppy - WavebeatsMusic

Do hračky vyberaj kvalitné maškrty podľa preferencií a zdravotného stavu psíka. Napríklad vyskúšaj pochúťku Rasco Premium, ktorá obsahuje až 94 % hovädzieho mäsa. Pozor na dávkovanie, v tomto prípade môžeš dať psíkovi iba 2 až 8 lahôdok denne. 

super zoo
Zdroj: Super zoo
Rasco Premium pochúťka z kúskov hovädzieho mäsa

4. Krém na labky 

  • 6,99 €

Labky tvojho psíka sú počas zimných mesiacov vystavené nielen chladu, ale aj ľadu, snehu a posypovej soli na chodníkoch. Počas leta sa zas môžu spáliť na horúcom asfalte. Vyskúšaj krém, ktorý vytvorí na povrchu labiek tenkú ochrannú vrstvu a zároveň ich aj vyživuje. Pomôžeš tak zabrániť nepríjemnému popraskaniu a vysušovaniu.

Super zoo
Zdroj: Super zoo
krém na labky beaphar

5. Postroj do auta

  • 15,49 €

Cestuješ pravidelne so psíkom? Voziť zvieratá len tak voľne na sedačke alebo kolenách nie je bezpečné. Vhodný postroj do auta môže v prípade nehody chrániť psa podobne ako teba bezpečnostný pás. 

Model od Trixie môžeš využívať počas prechádzok ako bežný postroj a zároveň počas cestovania ho môžeš upevniť v aute ako bezpečnostný pás. Je dostupný vo viacerých veľkostiach pre rôzne plemená psov. 

super zoo
Zdroj: Super zoo
postroj do auta Trixie

6. Fontána

  • 39,99 €

Zabezpeč svojmu miláčikovi neobmedzený prístup k čerstvej vode. Fontána Zen od značky Epic Pet je vhodná pre menšie plemená a má objem 2,4 litra. Tečúca voda je pre niektorých psíkov „atraktívnejšou voľbou,“ a tak prirodzene podporuje dostatočný príjem tekutín. 

Dizajn fontány simuluje vodopád, čo napomáha k okysličovaniu vody a dodáva jej tak sviežu chuť. 

Super zoo
Zdroj: Super zoo
automatická fontána Zen
Domov
Zdieľať
Diskusia