Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Douglas.
29. februára 2024, 11:33
Čas čítania 2:06
Sponzorovaný obsah

Parfum ako prejav osobnosti: Tipy na vône pre teenagerov

Parfum ako prejav osobnosti: Tipy na vône pre teenagerov
Zdroj: Adobe Stock / Georgerudy
MÓDA KRÁSA PARFUMY
Uložiť Uložené

Parfum slúži na vyjadrenie vlastnej identity nielen dospelým, ale aj dospievajúcim.

Väčšina vôní určená pre mladšiu vekovú skupinu je však presýtená sladkými ovocnými a kvetinovými tónmi, ktoré sú príliš intenzívne na to, aby voňali príjemne. Inšpirujte sa pri výbere parfumu pre svoju ratolesť našimi tipmi a vyberajte „dospelácke“ vône, ktoré zároveň zaujmú aj teenagerov.

Parfumy zo sociálnych sietí aj z módnych domov

Aktuálne trendy vo vôňach pre teenagerov udávajú prostredníctvom sociálnych sietí celebrity, influenceri a youtuberi. Aj napriek tomu však v obľúbenosti stále dominujú parfumy tradičných módnych značiek, medzi ktorými nájdu aj mladšie generácie vôňu, ktorou podčiarknu svoju osobnosť a zdôraznia vlastný štýl.

Či už máte v pláne zaobstarať svojej ratolesti klasický parfum z módneho domu, prípadne najnovšiu vôňu, držte sa jednoduchého pravidla: vôňa pre „puberťákov“ by mala byť svieža a ľahká.

Dospievajúci sa totiž potia vo väčšej miere, čo sa často snažia zakryť silnou vôňou parfumu. Takýto postup je však kontraproduktívny. Prirodzená telesná vôňa v kombinácii s intenzívnym parfumom – navyše posilnená arómou sprchovacieho gélu a telového krému – môže byť nepríjemná. A čo viac, v niektorých prípadoch dokonca až obťažujúca. Ideálne je preto zvoliť sviežu a ľahkú vôňu a doplniť ju dôkladnou osobnou hygienou a vhodnými prípravkami proti poteniu. Vyskúšajte napríklad svieže dámske voňavky plné prírodných tónov či pánske varianty spájajúce svet luxusu a športu. V takom prípade určite neurobíte krok vedľa.

Vône, ktoré potešia aj nosy teenagerov

Pri výbere vône pro dospievajúcich neobmedzujte svoju pozornosť len na najkoncentrovanejšie parfumy. Vášmu teenagerovi urobí skvelú službu aj menej intenzívna parfumovaná voda. Príjemnú vôňu dosiahne aj použitím slabšej toaletnej vody, prípadne ešte jemnejšej kolínskej vody.

Odporúčané
Lekárka z celebritnej estetickej kliniky: Kedysi ženy prichádzali s fotkami Kim Kardashian, dnes s Bellou Hadid (Rozhovor) Lekárka z celebritnej estetickej kliniky: Kedysi ženy prichádzali s fotkami Kim Kardashian, dnes s Bellou Hadid (Rozhovor) 19. apríla 2024, 9:30

Na inšpiráciu, na ktoré produkty by ste sa v parfumérii mali zamerať, sme vybrali tri obľúbené vône pre dospievajúce dievčatá, tri vône pre mladých mužov a jednu unisex toaletnú vodu:

Pre dievčatá

  • Ariana Grande Cloud s levanduľovými tónmi, so šťavnatou hruškou a s bergamotom, s podtónom kokosového krému, praliniek, s orchideou a so záverom v podobe pižma a drevitých tónov.
  • Marc Jacobs Daisy s tónmi divokých jahôd, kvetov jazmínu a fialiek, so sýtočerveným grapefruitom a základom z vanilky, bieleho dreva a pižma.
  • Valentino Donna Born in Roma s tromi druhmi jazmínu, s tónmi čiernej ríbezle a bergamotu doplnenými o kašmír a hrejivú bourbon vanilku.

Pre chlapcov

  • Dior Homme Sport so sviežimi citrusmi, s ambrou a jemnými drevitými a korenistými tónmi.
  • Davidoff Cool Water so sviežimi morskými tónmi, s vetiverom a akordmi santalového dreva a ružového korenia.
  • Giorgio Armani Acqua di Giò so sviežimi tónmi citrusov a morskej vody, s hrejivými tónmi ambry, cédrového dreva a žiarivého vetiveru.

Unisex

  • Calvin Klein CK One s tónmi citróna, kardamómu, bergamotu, mandarínky, ananásu a sladkej papáje, so srdcom z opojnej konvalinky, jazmínu, kosatca, fialky a ruže, so záverom v podobe pižma, jantáru, dubového machu a hrejivého santalového dreva.

Vôňu kupujte ráno

Pri výbere parfumu pre teenagera choďte do parfumérie (samozrejme, spoločne s ním) hneď ráno, keď sú vaše čuchové bunky ešte bdelé a nezaťažené rozmanitými vôňami z celého dňa. Aplikujte parfum nielen na zápästie, ale aj na krk. V priebehu dňa by malo vaše dieťa sledovať, ako naň vôňa pôsobí, či nie je rušivá a páči sa mu aj večer. Stále platí, že výsledný vonný dojem ovplyvňuje jeho prirodzená telesná vôňa aj všetky produkty aromatickej kozmetiky, ktorú teenager používa.

Domov
Zdieľať
Diskusia