Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti New Balance.
14. februára 2024, 10:00
Čas čítania 1:50
Sponzorovaný obsah

Toto sú tenisky od New Balance, ktoré si zamilovali aj celebrity. Model 550 budeš chcieť nosiť každý deň

MÓDA NEW BALANCE
Uložiť Uložené

Sú brutálne pohodlné, štýlové a hodia sa ku každému outfitu.

Kedysi sme ich mohli vidieť len na basketbalovom ihrisku, dnes ich chce mať v šatníku takmer každý. Outfity celebrít, v ktorých hrajú tenisky New Balance 550 hlavnú rolu, zaplavili Instagram aj Tiktok, čím z nich vytvorili absolútny módny kult. Miluje ich Kendal Jenner, Hailey Bieber aj Justin, Taylor Swift v nich spôsobila totálny ošiaľ.

Model 550, ktorý v roku 1989 navrhol Steven Smith, sa vyznačuje typickou retro bežeckou siluetou, jemnými líniami a minimalistickým brandingom. V tom čase boli medzi športovcami populárne vysoké tenisky, ktoré mali chrániť členky. Model 550 bol, naopak, nízky a jeho hlavnou inováciou bola špeciálne tvarovaná štruktúr v oblasti päty.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Complex Sneakers (@complexsneakers)

Na novú siluetu mladého návrhára sa ľudia pozerali s istou nedôverou. Tá sa v kombinácii s veľkou konkurenciou v športovej obuvi podpísala na vtedajšom neúspechu dnes už ikonických topánok. Model 550 sa na trhu dlho neudržal a na niekoľko dlhých desaťročí upadol do zabudnutia.

Teddy Santis a veľký comeback modelu 550

Nie však úplne. Zhruba v roku 2018 narazil kreatívny riaditeľ Aimé Leon Dore Teddy Santis na starú fotografiu basketbalových tenisiek s číselným označením 550, ktoré predtým nevidel. Mohutné tenisky s ikonickým písmenom N vášnivého milovníka 90. rokov okamžite zaujali.

New Balance 550 v bielom prevedení kúpiš za 144 eur.
New Balance 550 v bielom prevedení kúpiš za 144 eur. Zdroj: New Balance
kúpiť biele new balance 550

Santis bol odhodlaný urobiť všetko pre ich comeback. Na základe pôvodných návrhov prepracoval ich pôvodný tvar tak, aby zachoval prémiovú koženú siluetu a ikonický branding. Teddy Santis vdýchol retro teniskám celkom nový rozmer. A vtedy 550-ky konečne zažili svoj zaslúžený boom, ktorý trvá dodnes. Prepojili minulosť s prítomnosťou a získali si svoje miesto v srdciach všetkých sneakerheads.

Výraznú basketbalovú siluetu s vintage nádychom a čistými líniami si takmer okamžite zamilovali celebrity ako Rihanna, Hailey Bieber či Taylor Swift. Vďaka nim si retro model stále drží svoj hype, ktorý sa podľa všetkého len tak neskončí.

Obrovskú pozornosť si model 550 získal vďaka Tylor Swift, ktorá si ich v septembri roku 2023 obula na zápas Kansas City Chiefs. Speváčka zvolila model vo farbách domáceho mužstva a červeno-biele tenisky sa v tom momente všade vypredali.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený RESTOCKS (@restocks)

Jedným z kľúčových prvkov, ktoré prispeli k príťažlivosti New Balance 550, je ich starostlivo premyslené nastaviteľné zaväzovanie. Ďalším dôvodom, prečo si celebrity aj sneakerheads z celého sveta tieto tenisky zamilovali, je ich univerzálnosť.

Model vyrobený z kvalitnej kože si môžeš obuť k športovému outfitu, ale báť sa nemusíš ani kombinácií s elegantnejšími kúskami. Ako to už pri teniskách New Balance býva, aj model 550 poskytuje absolútne pohodlie a vynikajúcu stabilitu.

Masívna medzipodrážka podporuje celú siluetu topánky, vďaka čomu zaručuje pohodlie a vysokú odolnosť. Obľúbené tenisky vynikajú predovšetkým vďaka skvelým tlmiacim prvkom, ktoré oceníš doslova pri každom kroku.

V galérii nižšie si môžeš pozrieť niekoľko prevedení ikonických tenisiek New Balance 550. Na Slovensku tieto tenisky kúpiš už za 144 eur v závislosti od farebného a materiálového prevedenia.

biele New Balance 550
new balance 550new balance 550new balance 550new balance 550
Zobraziť galériu
(6)
Domov
Zdieľať
Diskusia