Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
24. januára 2024, 14:48
Čas čítania 0:47
Samuel Barienčík TASR

Pohoda sa presúva do Kyjeva na jeden deň. Jej organizátori tak chcú ukázať podporu a spolupatričnosť napadnutej krajine

ZAUJÍMAVOSTI FESTIVAL POHODA KYJEV POSITIVE VIBES UKRAJINA
Uložiť Uložené

Zahrá si tu päť slovenských interpretov. „Po dvoch rokoch krutej ruskej agresie je dôležité ukázať Ukrajincom podporu a spolupatričnosť aj priamo v ich krajine,“ myslí si šéf Pohody Kaščák.

Podujatie s názvom Pohoda loves Ukraine sa uskutoční 27. januára v kyjevskom klube Atlas.

„Slovensko bude reprezentovať päť kapiel: FVLCRVM, Berlin Manson, Karpatské chrbáty, Fara a Vydrapená bužírka Punk Systém. Zahrajú aj tri ukrajinské kapely: Stantsiya Mir, Hyphen Dash a Lucas Bird,“ informujú organizátori.

Špeciálnym hosťom festivalu bude aj český hudobný skladateľ, inštrumentalista, spevák, občiansky aktivista a politik Michael Kocáb. 


„Festival organizuje Pohoda spoločne s iniciatívou Music Saves Ukraine a organizáciou Ukrainian Association of Music Events (UAME),“ približuje PR manažér Jozef Hámorský s tým, že pred hudobným programom prebehne diskusia s Kocábom a Michalom Kaščákom.

Pohoda 2023
Zdroj: Pohoda Festival/Ondrej Koščík

„Hudobná komunita Porichka bude viesť debatu o tom, ako funguje ukrajinská hudobná scéna počas vojny. V rovnaký deň, ale v inom klube zahrá svoj set slovenský DJ Matwe,“ spresnil Hámorský. 

„Po dvoch rokoch krutej ruskej agresie je dôležité ukázať Ukrajincom podporu a spolupatričnosť aj priamo v ich krajine,“ myslí si šéf Pohody Kaščák. Verí, že chystané podujatie sa stane precedensom pre celú európsku hudobnú scénu. V Kyjeve sú skvelé kluby, vynikajúce podmienky na živé hranie a hlavne úžasní ľudia,“ poznamenal Kaščák.


Vstup na festival je dobrovoľný. Celý výťažok poputuje iniciatíve Music Saves UA, ktorá humanitárne pomáha ľuďom na Ukrajine zasiahnutým prebiehajúcou vojnou.

Domov
Zdieľať
Diskusia