Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Mäsokombinát.
18. marca 2024, 16:00
Čas čítania 2:10
Sponzorovaný obsah

Nauč sa základy DJ-ingu za 8 hodín. Slováci C:rcle či Andee ti na tomto kurze ukážu, ako mixovať za pultom

Nauč sa základy DJ-ingu za 8 hodín. Slováci C:rcle či Andee ti na tomto kurze ukážu, ako mixovať za pultom
Zdroj: Mäsokombinát
ZAUJÍMAVOSTI DJ-ING
Uložiť Uložené

Aj populárni DJ-i sa raz učili svoje prvé prechody. Tak prečo nezačať teraz?

Nemysli si, že DJ-i stláčajú len tlačidlo „play“. Pripravovanie playlistu, bezchybné prechody medzi skladbami a vytvorenie tej správnej párty atmosféry je niečo, čo musí mať každý kvalitný DJ v krvi.

Pokiaľ sleduješ lokálnu scénu elektronickej hudby, meno Mäsokombinát ti je isto známe. Slovenský label je organizátor populárnych hudobných akcií a zastrešuje mnoho talentovaných DJ-ov. Okrem iného, Mäsokombinát má vlastný prezenčný kurz, ktorý ti otvorí dvere do DJ sveta. Ktovie, možno vďaka nemu budeš v budúcnosti vypredávať kluby.

„DJ Room sme založili v polke roka 2017 ako verejnú skúšobňu pre DJs, ktorá tu predtým neexistovala. Tým sme zvýšili dostupnosť DJ-ingu na Slovensku. Kurzy sa k tomu prirodzene pripojili v priebehu rokov 2019 a 2020. Následne sme sa v roku 2021 presťahovali na Prievozskú 18, kde sme doteraz,“ vysvetľuje DJ Kvaso.

mäsokombinát
Zdroj: Mäsokombinát

Staň sa DJ-om za pár hodín

DJ Kurz Komplet ťa naučí prvé kroky od zoznámenia sa s teóriou, technikou až po tvoje prvé prechody. Tento kurz je vhodný nielen pre začiatočníkov, ale aj pre pokročilých, ktorí si chcú vycibriť zručnosti v mixovaní.

Potrebné know-how ťa naučí lektor, ktorého si môžeš vybrať podľa vlastného vkusu. Lektormi sú známi slovenskí DJ-i a producenti, ako napríklad Ripple, C:rcle, Andee a Neorge. Títo umelci hrávajú nielen po miestnych kluboch, ale aj v zahraničí a na veľkých festivaloch.

Kurz budeš praktizovať 4x po 2 hodiny v Bratislave na ulici Prievozská 18 a zaplatíš si zaň 250 €. Poprípade, ak sa chceš do toho intenzívnejšie ponoriť, môžeš si zvoliť kurz 6x po 2 hodiny, ktorý stojí 400 €.

Chcem sa naučiť DJ-ovať

Keď budeš mať svoj kurz za sebou a budeš chcieť vyskúšať niečo nové (napríklad hranie na 4 playeroch alebo scratchovanie), vieš si dohodnúť individuálne lekcie cez formulár nižšie.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa c:rcle ⚫️ (@circlednb)

Dokonalý zvuk v DJ Room ti zabezpečia kvalitné 120 W repráky a prehrávače Pioneer najvyššieho radu. DJ Room navštívili aj známi umelci ako Gleb, Konex a FVLCRVM, ktorí si v tejto miestnosti nacvičovali šou pred koncertom.

Okrem spomínaného kurzu ti Mäsokombinát vie poskytnúť aj podcastové štúdio Mäsokombinát.space, kde môžeš rozvíjať svoju kreativitu. Nahraj si zvuk, daj ho do postprodukcie alebo si natoč vlastnú šou s viacerými kamerami a profesionálnym osvetlením.

mäsokombinát
Zdroj: Mäsokombinát

Kam potom ďalej?

Jedným kurzom sa to nekončí. Teda pokiaľ chceš novonadobudnuté DJ zručnosti niekde využiť. Preto si môžeš spomínanú DJ Room booknuť v kalendári (1 hodina = 20 €) a pravidelným cvičením na profesionálnej technike sa ti vycibrí mixovanie na top úroveň.

Zo svojho hrania si vieš spraviť aj videozáznam. Ak chceš hodinový záznam s jednou kamerou, vyjde ťa to na 60 €. Pokiaľ chceš záznam z dvoch kamier, zaplatíš 90 €.

Bookni si DJ Room

Je dobré mixovať taký hudobný žáner, ktorý je ti najviac blízky. Ak si nováčik a nevieš, ktorý zvoliť, DJ Kvaso má pre teba užitočný tip: „V každom žánri sa človek učí niečo iné. Inak  spája harmónie, vokály a podobne. Nedá sa povedať, ktorý je náročný a najjednoduchší, no pre začiatočníka je ťažší drum & bass ako house, lebo sa častejšie striedajú tracky.“

Jasné, chvíľu potrvá, kým budeš hrať svoju prvú šou na párty. Preto trénuj, trénuj, trénuj. Nahrávaj si vlastné mixy a mashupy, zdieľaj ich so svojimi kamarátmi a neboj sa svoju tvorbu posielať aj iným DJ-om, ktorí ti dajú feedback a posunú ťa o level vyššie. Pamätaj si, že talent nestačí, musíš sa svetu aj ukázať.

Domov
Zdieľať
Diskusia