Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
5. januára 2024, 10:32
Čas čítania 1:03
Barbora Adamkovičová

Podvod v známej bratislavskej kaviarni: žene za obyčajný drink naúčtovali nehoráznu sumu. Ceny vraj za 15 minút zdraželi

Podvod v známej bratislavskej kaviarni: žene za obyčajný drink naúčtovali nehoráznu sumu. Ceny vraj za 15 minút zdraželi
Zdroj: Instagram/@mondieucafe, Facebook/Juli Ja
GASTRO PODVOD
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Čašník účtoval podľa iného cenníka. Manažérka obľúbeného podniku Mondieu sa musela zákazníčke verejne ospravedlniť.

K zvláštnym praktikám došlo vo štvrtok 4. januára v známej bratislavskej kaviarni Mondieu na Laurinskej ulici. Zákazníčka Júlia si v podniku objednala Aperol Spritz, no preto, že bol podľa jej slov príliš svetlý, ho ihneď po prinesení obsluhou reklamovala. To ešte netušila, čo ju bude stáť. So svojím nepríjemným zážitkom sa podelila na Facebooku.

Drink, ktorý je špecifický svojou sýtooranžovou farbou, údajne mal byť „veľmi svetlý“. Obsluha to vysvetlila odlišnou receptúrou, a teda nižším pomerom pestrofarebného alkoholu v nápoji.

Ďalší šok však zažila zákazníčka vtedy, keď sa rozhodla zaplatiť. Papierové menu v podniku, a dokonca aj to na internete, uvádza, že Aperol Spritz v Mondieu stojí 5,90 eura. Preto ju prekvapilo, že na účte bola zrazu cena drinku až 8 eur. Ihneď sa obrátila na čašníka so sťažnosťou.

Ten na jej počudovanie vytiahol iný nápojový lístok s rozdielnymi cenami. Zákazníčka argumentovala tým, že toto konkrétne zdražené menu nemali k dispozícii žiadni návštevníci podniku, teda neboli informovaní o skutočnej cene drinkov. Pre nespokojnosť jej bol rozdiel medzi jednotlivými nápojmi následne vrátený, no táto skúsenosť ju odradila od toho, aby podnik ešte niekedy navštívila. 

mondieumondieu aperol
Zobraziť galériu
(2)

Po tom, čo sa o nepríjemnom zážitku podelila verejne na sociálnej sieti, jej príspevok komentovala aj manažérka spomínanej prevádzky na Laurinskej ulici v Starom Meste. Verejne sa ospravedlnila a rozdiel v cenníkoch vysvetlila tým, že Mondieu minulý rok spolupracovalo so svetovým barmanom, ktorý vytvoril špeciálne „drink menu“.

Odporúčané
KVÍZ: Rozoznáš fejkové oblečenie od originálu? Napodobeniny sú čoraz prepracovanejšie, na toto si dávaj pozor KVÍZ: Rozoznáš fejkové oblečenie od originálu? Napodobeniny sú čoraz prepracovanejšie, na toto si dávaj pozor 16. júla 2023, 11:00

Taktiež uviedla to, ako sú momentálne v procese výmeny aktuálnych jedálnych a nápojových lístkov v prevádzke aj na internete. Adresovala aj ostatné komentáre pod príspevkom, ktoré sa sťažovali na nepriaznivé zamestnanecké podmienky, zlý manažment a finančnú nedostupnosť podniku. 

MondieuMondieu
Zobraziť galériu
(2)
Domov
Zdieľať
Diskusia