Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti MEDICINE.
10. decembra 2023, 10:00
Čas čítania 1:22
Sponzorovaný obsah

Venuješ sa umeniu? Na oblečení známej módnej značky môže byť aj tvoj návrh, takto ho prihlásiš (NÁVOD)

Venuješ sa umeniu? Na oblečení známej módnej značky môže byť aj tvoj návrh, takto ho prihlásiš (NÁVOD)
Zdroj: MEDICINE
MÓDA DIZAJN MÓDA
Uložiť Uložené

Máš nápad na vlastný dizajn oblečenia?

Spolupráca s nezávislými umelcami a zaujímavé aktivity na pomedzí kultúry a umenia. To sú hlavné charakteristiky obľúbenej módnej značky MEDICINE. Dôraz na kreativitu sa odráža vo všetkých jej kolekciách a prekvapivých dizajnoch. Cieľom je prekročiť zaužívané pravidlá a spoznať originalitu.

MEDICINE ukazuje, že móda sa môže spájať s umením a prinášať nové zážitky, ktoré inšpirujú a dokonca aj vzdelávajú. Typické sú najmä spolupráce s nezávislými umelcami, ktorí bez ohľadu na použitú techniku a štýl môžu pre značku vytvárať autorské potlače.

zisti viac

Kolekcie na podporu umelcov aj kultúry

Grafiku pre jednotlivé kolekcie navrhujú buď grafici značky, alebo nezávislí umelci. Na kolekciách sa okrem iných objavili diela Keitha Haringa, Jeana-Michela Basquiata či diela nemeckého umelca Olafa Hajeka. 

medicine, móda, fashion
Zdroj: MEDICINE

MEDICINE chce dávať príležitosť aj začínajúcim umelcom. Cieľom značky je podporovať ich rozvoj tým, že im dáva priestor vo svojich kolekciách. Práve pre nich bola vytvorená aj Art Bank, platforma, kam môžeš aj ty poslať svoju prácu. Ak tvoj návrh značku zaujme, s veľkou pravdepodobnosťou sa objaví v novej kolekcii. 

prihlás svoj návrh

Stačí, ak si vytvoríš účet a zaregistruješ sa na tejto stránke. Následne môžeš do systému nahrať svoje diela spoločne so sumou, ktorú očakávaš za ich použitie v kolekcii MEDICINE. Svoje diela nezabudni opísať a uveď skutočné rozmery každého z nich v rozlíšení 300 dpi. Posledným krokom je potvrdenie prihlášky. 

Vybraných autorov značka systematicky oslovuje a zároveň zabezpečuje, aby boli projekty dostupné len jej. Bez nadviazania oficiálnej spolupráce dielo nebude použité.

V roku 2022 značka predstavila napríklad dizajnérsku kolekciu Tatoo Art, ktorá originálnym spôsobom pristupuje k umeniu tetovania, pretože ho prenáša na oblečenie.

Okrem začínajúcich autorov pracuje značka MEDICINE aj s ikonickými dielami. Farebná kolekcia Eviva L'arte je venovaná najslávnejším maliarom. Nájdeš tu diela Paula Gauguina, Vincenta van Gogha, Pieta Mondriana aj Paula Kleeho.

Značka MEDICINE sa zapája aj do kultúrnych a umeleckých aktivít. Jednou z nich je skrášľovanie ulíc a miest nástennými maľbami – muralmi. Jeden z posledných muralov vznikol v poľskom Krakove. Keď sa rozhodneš navštíviť Poľsko, do svojho itinerára si rozhodne daj aj Varšavu. V nej totiž nájdeš aj najväčší mural v Európe. 

Domov
Zdieľať
Diskusia