Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Orange.
6. decembra 2023, 15:30
Čas čítania 2:47
Sponzorovaný obsah

Sviatky podľa slovenských influencerov: Od hygge cez zoznamy až po originálne darčeky

Sviatky podľa slovenských influencerov: Od hygge cez zoznamy až po originálne darčeky
Zdroj: Orange
ZAUJÍMAVOSTI INFLUENCERI ORANGE VIANOCE
Uložiť Uložené

Blížia sa Vianoce a s nimi aj stres a chaos, ktorý môže poriadne zamávať s tvojou pohodou. Ako to riešia známi slovenskí influenceri?

Evelyn, Adam Bardy, Soňa Skoncová a Števo Martinovič sa podelili o svoje plány na najbližšie týždne, ktoré sú ďaleko od typického vianočného chaosu. Svoje tipy prezradili aj ich followeri. Ready na trochu vianočnej inšpirácie?

Evelyn sa už pozná a nenecháva tak nič na náhodu. Stavila na vlastnoručne vyrobené darčeky. „Nechcem stresovať tesne pred Vianocami, a tak si zjednodušujem život už teraz. Už som vyrobila krémové limončelko a koňak pre svojich kamošov – lebo vyrobený darček je podľa mňa super. A, popravde, som dostatočne poučená z minulých rokov, a tak si už teraz svoje Vianoce zjednodušujem, aby som 23. 12. nelietala ako splašená. Snáď mi to tento rok vyjde, držte palce.“

evelyn, adam bardy, vianoce, orange
Zdroj: Orange

Adam Bardy ti zasa odporúča nič nehrotiť a urobiť si ich hlavne podľa seba. „Blížia sa sviatky pokoja a s nimi paradoxne aj presný opak toho, ako by mal pokoj vyzerať. Každý máme svoje know-how na to, aby sme si ich zjednodušili. Dôležité je, aby sme si ich spravili ideálne podľa seba. Takže ak máte namiesto jedličky vianočnú olivu, večer si dáte radšej tapas ako medovníky a na celý byt hrá playlist s názvom Beachman, je to úplne v poriadku.

A ako to má Soňa? „Mojou inšpiráciou je najšťastnejší národ na svete – Dáni. Naše Vianoce budú jednoznačne hygge,“ vraví Soňa Skoncová. Hovorí ti niečo slovo hygge? Je to dánsky koncept, ktorý sa nedá úplne presne preložiť, ale v podstate ide o vytváranie pohodlnej a útulnej atmosféry, ktorá podporuje pocit spokojnosti a pokoja.

„Naše Vianoce sú o blízkosti rodiny. Všetkých, ktorých nemôžeme stretnúť, potešíme videohovorom. Teplý nápoj, pohodlné oblečenie, vianočné ponožky, hebká deka a veľa vianočných rozprávok, tak si predstavujem naše obdobie Vianoc. Viete, čo nie je hygge? Uponáhľané dni, ktoré sú plné stresu z toho, že nestíhame. Zmeníme to jedine tak, že upriamime pozornosť na prítomný okamih a vnímame to, čo máme, nie to, čo nám chýba. A k tomu si pustíme vianočnú koledu – to je pre mňa hygge. Takže nekomplikujme si Vianoce, priatelia.“

števo martinovič, soňa skoncová, vianoce
Zdroj: Orange

Na zjednodušovák sme sa opýtali aj herca a komika Števa Martinoviča. Ako pravá panna stavil na istotu a robí si vianočný zoznam. „Vianoce sú pre mňa najkrajším sviatkom roku. Čím som starší, tým viac sa snažím, aby im nepredchádzal stres. Aby som nelapal po dychu pri Popoluške, pretože ešte ráno na Štedrý deň som behal po obchodoch a zháňal darčeky. Ako si teda Vianoce zjednodušujem? Zoznamom. V tomto smere som svojmu znameniu vo zverokruhu neostal nič dlžný. Už v novembri si vytváram zoznam, čo všetko musím nakúpiť a stihnúť pred Vianocami, a postupne si vykonané veci odškrtávam.“

V zjednodušovaní Vianoc však nie sú sami. Aj najväčší mobilný operátor Orange totiž tento rok výrazne zjednodušil a sprehľadnil svoje portfólio, takže nemusíš strácať čas zbytočným skúmaním a výberom tej najvhodnejšej služby a zostane ti tak viac času na to, na čom skutočne záleží.

Navyše, teraz jeden vianočný darček môže Orange vybaviť za teba a pomôže ti zjednodušiť Vianoce ešte viac. Stačí, ak sa rozhodneš pre Prémiový optický internet, a k nemu si môžeš ako darček len za 1 euro vybrať smart televízor TCL so systémom Android alebo smartfón Xiaomi. Ak je pre teba lepším darčekom zľava, Orange myslel aj na teba a pevný internet môžeš teraz získať až na pol roka so 100 % zľavou. Viac informácií o ponuke nájdeš na orange.sk.

ZISTI VIAC
Influenceri sa opýtali aj svojich followerov na Instagrame, ako si Vianoce zjednodušujú oni. Prečítaj si výber najlepších odpovedí:

● Nič neriešim až do 20. decembra a potom to rýchlo všetko zmáknem. Dovtedy to mám veľmi jednoduché. 

● Môj obľúbený zjednodušovák je, ze sa pýtam rodiny, čo si prosia, a kamarátkam kupujem to isté – stačí jeden nápad a nikto sa ani nenahnevá.

● Vymýšľam darčeky celý rok, ale aj tak 22. 12. si uvedomím, že som na niekoho zabudla.

● Odkedy som sa snažila si zjednodušiť nákupy tým, že som začala už veľmi skoro so zháňaním darčekov, ktoré som kade-tade poskrývala a následne na ne zabudla, už tento „zjednodušovák“ nevolím. Miesto toho sa snažím už veľa darčekov robiť tiež doma. Vaječný likér, sviečky, masážne tuhé oleje a medovníky boli moje minuloročné výtvory.

● Darčeky nakúpim vopred spolu s potravinami a týždeň pred Vianocami nechodím do obchodov. Potom sa venujem len rodine, aby sme mali čas pozrieť si rozprávky alebo vypekať spolu perníčky.
Advertisement
Domov
Zdieľať
Diskusia