Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
28. novembra 2023, 13:19
Čas čítania 1:06
Karolína Uličná

V týchto obchodoch si už iPhone nekúpiš. Na Slovensku končí známy predajca Apple produktov

TECH APPLE IPHONE OBCHODY SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Konkurencia spája sily. Očakáva sa, že spojenie by malo zvýšiť tržby až o osem miliónov eur.

Spoločnosť m:zone, ktorá sa zameriava na predaj Apple zariadení, kúpila konkurenčná firma s názvom iStyle. Spolu dve predajne m:zone v Bratislave a jedna v Žiline tak končia a menia názov. Zmenu schválil Protimonopólny úrad Slovenskej republiky, informujú Aktuality.sk.

Celkovo tak iStyle bude mať šesť pobočiek – v Žiline, Trenčíne a štyri v Bratislave. Zmeny nastanú od 1. decembra a do iStyle sa presunú všetci súčasní zamestnanci m:zone. Pre fanúšikov Applu a zákazníkov sa však nič nemení.

Objednávky, ktoré zákazníci stihnú vytvoriť pred 1. decembrom na webe m.zone.sk, budú ešte vybavené pod hlavičkou m:zone. Neskoršie objednávky už prejdú pod značku iStyle.

iStyle.
iStyle. Zdroj: google/istyle

„Pod značkou iStyle budeme spoločne schopní využívať silné stránky oboch firiem a uľahčiť cestu k Apple zariadeniam oveľa širšiemu okruhu zákazníkov, podnikateľov a firiem. Pre existujúcich zamestnancov m:zone sa nič nemení a spojenie nebude mať žiaden vplyv na prevádzku existujúcich pobočiek,“ vyjadril sa nový generálny riaditeľ iStyle Branislav Rentka, ktorý taktiež viedol a vlastnil m:zone. 

Odporúčané
V púšti v Nigérii vznikla farebná dedina, z jej minulosti ťa však zamrazí. Dizajnérku projektu čoskoro stretneš aj v Bratislave V púšti v Nigérii vznikla farebná dedina, z jej minulosti ťa však zamrazí. Dizajnérku projektu čoskoro stretneš aj v Bratislave 30. apríla 2024, 10:30

Dôvodom zlúčenia týchto firiem je maximalizovať a zvýšiť výnosy. Obe spoločnosti dosiahli minulý rok tržby na úrovni asi 77 miliónov eur. V budúcom roku chcú svoj obrat zvýšiť na 85 miliónov eur, píše portal Živé.

Regionálny manažér iStyle pre strednú a východnú Európu Csaba Gyarmati sa o Slovensku vyjadril, že je tu atraktívna kúpna sila, vysoký rastový potenciál a monobrandové predajne tu majú silnú pozíciu.

Toto spojenie znamená aj vyššiu konkurenciu pre spoločnosť iStores, ktorý ma na Slovensku celkovo až 13 pobočiek. Spoločnosť iStyle avizovala, že v budúcnosti chce rozšíriť aj počet predajní, zatiaľ sa presne nevie kedy a kde. 

Trojica spomínaných firiem sú len partneri (reselleri) Applu, nie oficiálnym obchodom. Jediný najbližší oficiálny obchod Apple Store sa nachádza v rakúskej Viedni.

Domov
Zdieľať
Diskusia